TÜRKEN'i Yazmıştı, Anlattı: O İsimleri Kesinlikle Açıklamıyorlar

TURKEN Vakfı ile ilgili yazılar kaleme alan ‘TURKEN USA’ kitabının yazarı Yılmaz Polat, ABD Adalet Bakanlığı’na Ensar ve TÜRGEV‘le ilgili kısa süre önce bir başvuru yapıldığını anlattı.

25 Mayıs 2022 Çarşamba 11:43
TÜRKEN'i Yazmıştı, Anlattı: O İsimleri Kesinlikle Açıklamıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Erdoğan’ın kaçış planı” diye duyurduğu videoyu sosyal medyadan paylaştı. Kılıçdaroğlu söz konusu videoda, “Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kuruyorlar ABD’de. TÜRGEV ve Ensar ABD’ye 1 milyar TL transfer etti” iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun iddialarının ardından gözler iki vakfın ABD’de birlikte kurdukları TURKEN Foundation’a çevrildi. TURKEN USA kitabının yazarı TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat vakıfla ilgili merak edilenleri TELE1’de Tuba Emlek’in sunduğu ‘Mercek’ programında anlattı.

TURKEN’in yıllık gelirinin “çok astronomik” olduğunu belirten Polat, “Mesela 2014 veya 2015’te 20 milyon dolar bağışlanmış ama bağışçıları hiçbir zaman açıklanmıyor” ifadesini kullandı. AKP’nin kısa süre önce ilk kez ABD’de ofis açtığına dikkat çeken Polat, daha sonra yine kısa bir süre önce ABD Adalet Bakanlığı’na Ensar ve TÜRGEV’le ilgili ilk kez bir bildirimde bulunulduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ve ailesi ABD'de paravan vakıf kurdu; TÜRGEV ve Ensar 1 milyar lira taşıdıKılıçdaroğlu: Erdoğan ve ailesi ABD'de paravan vakıf kurdu; TÜRGEV ve Ensar 1 milyar lira taşıdı

‘YILLIK GELİRLERİ ÇOK ASTRONOMİK, BAĞIŞÇILAR AÇIKLANMIYOR’

Polat şunları söyledi:

“TURKEN Vakfı ENSAR ve TÜRGEV çatısı altında 2014’te Delaware eyaletinde kuruldu.

Bu eyalet vergilerin daha hafif olduğu bir yer. Bu vakıf eğitim vakfı olarak kuruldu ve böyle de vergi dairesine bildirimde bulunuldu. 2014’ten beri sık sık takip ediyorum. Yıllık gelirleri çok astronomik rakamlar ama bağışçıları hiçbir zaman açıklanmıyor. Mesela 2014 veya 2015’te 20 milyon dolar bağışlanmış.

’21 KATLI BİNA, MUHAMMED ALİ’NİN ÇİFTLİĞİ…’
Bu vakıf 2018 yılında dünyanın en pahalı gayrimenkul kentlerinden birisi olan Manhattan’ın göbeğinde çok pahalı bir arsa satın alarak üzerinde 21 katlı bir bina çıkmaya başladılar. Bu bina tabii ki bir gökdelen nereden bakarsanız ama yurt adı altında yapılıyor. Otele bir dönüştürülebilecek bir konumda. Şu an inşaatı devam ediyor. Zaten sık sık yayınlıyoruz bu binadan fotoğrafları TELE1’de. Bu arada bu söylediklerim TURKEN adı altında yapılıyor.  Bu arada biliyorsunuz ünlü boksör Muhammed Ali’nin çiftliğini satın aldılar. 2.5 milyon dolara. O çiftlik duruyor ama ne yapılıyor orada bilmiyoruz. Şu anda çiftlik TURKEN’e ait.

‘ABD ADALET BAKANLIĞI’NA 8 YIL SONRA BİLDİRİMDE BULUNDULAR’ 
TURKEN daha sonra New York ve Pensilvanya’da da bir ofis açtı. Neden açtılar bilmiyoruz. Resmi bir açıklama da yok. Yine çok enteresan 20 yıllık AKP, 15 Mayıs’ta 3-5 gün önce AKP Washington’da resmi büro açtı. Bu çok doğal bir şey tabii ki bir siyasi partinin ofis açması… Ama 20 yıl sonra olması beni şaşırttı. Büro açmaya niye ihtiyaç duydu bunu bilemiyoruz. Bu ofisin başında da Erdoğan’ın kuzeni olan Halil Mutlu var. Halil Mutlu daha önce TURKEN’in yöneticilerinden biriydi, şimdi ayrıldı. AKP bürosunun açılmasından üç gün sonra çok ilgimi çekti ENSAR ve TÜRGEV vakıfları ayrı ayrı Amerikan Adalet Bakanlığı’na bildirimde bulunmuş. Bugüne kadar neden bildirimde bulunmadılar? Bunun birden çok nedeni var. Bir tanesi Amerikan Adalet Bakanlığı bunu talep etmiş olabilir. Bunu açıklamak şu anda TURKEN’in başkanlığı yapan Behram Turam’a düşer. O açıklarsa hepimiz öğrenmiş oluruz. Harcamaları ‘construction’ diye geçiyorlar. Yani inşaat işleri… Bu da dolayısıyla dikkatimi çekiyor. Ama yine de belirteyim en dikkat çekici olan 8 yıl sonra ABD Adalet Bakanlığı’na Ensar ve TÜRGEV adına bildirimde bulunulması…

‘DAHA ŞEFFAF OLUP AÇIKLAMA YAPARLARSA BİZDE BUNLARI ULAŞTIRIR, HABER YAPARIZ’
Bence daha da şeffaf olup açıklama yaparlarsa bizde bunları ulaştırırız, haber yaparız. Zannediyorum Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından sonra onlarda açıklama yapacaklardır. Türkiye’yi töhmet altında davranışlardan kaçınılması gerekiyor.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.05.2022 12:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol