Türk Yunan savaşının tarihi açıklayıp, şehit sayısı bile verdiler

Fransız dergi 5 savaş senaryosunu sıraladı! Türkiye - Yunanistan savaşı için tarih verdiler, ittifakları açıkladılar

30 Ağustos 2023 Çarşamba 13:58
Türk Yunan savaşının tarihi açıklayıp, şehit sayısı bile verdiler

Fransız l'Express dergisi, Türkiye'yi konu edinen ve savaş senaryolarını içeren bir yazı yayımladı.

Türkiye ve Yunanistan arasında bir çatışma ihtimali karşısında kim kazanır?' sorusuna yanıt arayan Fransız basını şimdi de 5 farklı savaş senaryosu ile gündemde…

Dünya genelinde 5 farklı konumda olası savaş senaryolarını anlatan Fransız l'Express dergisi, Türkiye ile ilgili küstah ifadeler kullandı.

Bu senaryolar şu şekilde;

1- Estonya'nın Rusya tarafından işgali

2-Pasifik Okyanusu'ndaki Fransız dağlık adalarının Madagaskar'dan geri alınması

3-Türkiyeve Yunanistan arasında yeni Kardak krizi

4- Fransız donanmasının amiral gemisi Charles de Gaulle'in Çin tarafından batırılması

5-Mali'de iç savaş

0x0-fransiz-dergiden-5-savas-senaryosu-yunanistan-fransaya-siginacak-turkiye-ile-ilgili-kustah-ifadeler-1693216404768.jpg

10 dakikalık bir video ile ürettiği senaryoları yayınlayan Fransız basını Türkiye ile ilgili skandal sözler sarf etti.

TÜRKİYE'YE KARŞI SAVAŞA GİRECEKLER...

Türkiye ve Yunanistan arasında 'Kardak krizi' yaşanacağını iddia eden l'Express Fransa'nın öncülüğünde Almanya ve İngiltere'nin Yunanistan yanında savaşa gireceği iddia edildi.

Yunanistan ve Fransa arasında imzalanan askeri yardımlaşma anlaşmasına atıfta bulunan dergi, olası bir Türkiye Yunanistan savaşı halinde Fransa'nın stratejisinin nasıl gelişeceğini yazdı.

SAVAŞ 2027'DE

'Fransız ordusu hazırlanıyor' başlığı ile okuyucularına sunduğu senaryoya göre, 17 Şubat 2027'de Türkiye ve Yunanistan arasında Kardak nedeniyle bir savaş çıkıyor.

Askeri yetkililerin "Fransız ordusu bunun üzerinde çalışıyor ve buna hazırlanıyor" ifadelerine yer verilen video ile alçak bir savaş senaryosu gündeme getiriliyor. Kardak'a, Türkiye'nin İki fırkateyn ve bir hücum denizaltısının koruması altında TCG Anadolu, bin seçkin Türk özel kuvveti ile yaklaşacağı, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşılık verse de başarılı olamadığı ifadeleri yer alıyor.

Senaryoda, Yunanistan ve Türkiye NATO'da yer aldığı bu nedenle, bir ülkenin ya da diğerinin yanında yer almak kolay olmadığı ifade ediliyor. Yunanistan'ın böyle bir durumda AB'ye başvurması gerektiği vurgulanıyor.

FRANSA, YUNANİSTAN'IN YANINDA DOĞRUDAN YER ALABİLİR

Ayrıca, 2021 Yunanistan-Fransa anlaşmasına atıf yapılarak "İmzalanan bu anlaşma ile Fransa, Yunanistan'ın yanında doğrudan yer alabilir" ifadelerine dikkat çekiliyor.

YUNAN VE TÜRK ASKERLERİN KAYIPLARI

Fransız senaryosuna göre; Ege'de hava ve deniz muharebeleri yaşanıyor. Her iki taraf da kayıplarını sayarken Yunanistan Kardak'ı geri almaya çalışıyor. Yunanistan 40 asker kaybediyor, Türkiye ise 14 şehit veriyor.

Bu gelişmenin ardından, Macron Fransız ordusunun Almanya, İngiltere ve İtalya'nın da dahil olduğu bir koalisyonla Yunanistan'a yardım etmek için bir operasyon düzenleyeceğini duyuruyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.08.2023 14:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol