TRT Vatandaşa Çöpten Nasıl Besleneceğini Anlattı!

TRT Belgesel’de yayımlanan “Sıfır Atık” adlı programda, sunucu Doğan Akdoğan çöpten çıkan yiyecekleri nasıl yenebileceğini anlattı. Belgesel yaklaşık 7 ay önce çekilmesine rağmen vatandaşlar tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti.

08 Şubat 2021 Pazartesi 11:06

TRT Belgesel’de yayımlanan ve yapımcılığını Uğur Alibaşoğlu, Ömer Faruk Katkat’ın üstlendiği “Sıfır Atık” adlı programda sunucu Doğan Akdoğan, çöpten çıkan yiyeceklerin nasıl tüketilebileceğini anlattı.

Belgeselde İstanbul Kadıköy’den toplanan bazı çöpler ayrıştırılıyor. Sahnede çöpler dönüşemeyen, dönüşebilen, plastik ve organik olarak dört bölüme ayrılıyor.    

Çöplerin yarısından fazlasının organik kısmına gittiğini ifade eden Akdoğan, tarihi geçen yumurtanın tüketilebileceğini anlatıyor.

Akdoğan, “Son kullanma tarihi geçeli sadece 2 gün olmuş. Yumurtanın bozulup bozulmadığını anlamak için size küçük bir ipucu vereyim. Elinize bir kap alın ve içerisini tuzlu su ile doldurun. Yumurtayı tuzlu su dolu kaba bırakın, yumurta batıyorsa bozulmamış demektir. Bunu gönül rahatlığıyla kaynatabilir ve içinde bakteri oluşmadığından emin olduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Sözkonusu belgesel sosyal medyada büyük tepki çekti. Bilindiği üzere daha önce de AKP'li bir milletvekili TBMM'de 'Kuru ekmeği varsa vatandaş aç değildir' şeklindeki skandal sözleriyle gündem olmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.02.2021 13:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol