THY'den Şaka Gibi Huzur Hakkı Açıklaması!

Türk Hava Yolları (THY), Yönetim Kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı ödemeleriyle ilgili açıklama geldi. THY, yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödemelerine yüzde 190 zam yapıldığına ilişkin iddiaları yalanlamak istedi ama yaptığı açıklamada, huzur hakkının eski seviyesine ve bugünün koşullarına uygun bir noktaya taşındığı belirtildi.

19 Nisan 2022 Salı 21:55
THY'den Şaka Gibi Huzur Hakkı Açıklaması!

THY Basın Müşavirliğinden, Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur hakkı ödemeleriyle ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı haber mecralarında Yönetim Kurulu üyelerimizin huzur hakkı ödemelerine yüzde 190 oranında zam yapıldığı bilgisi paylaşılmaktadır. Türk Hava Yollarının pandemi döneminde küresel havacılık sektöründe pozitif ayrışması tüm çalışanlarının azmi ve fedakarlığı sayesinde olmuştur. Yönetim Kurulu üyelerimiz de bu fedakarlığa dahil olarak 2020 yılında huzur hakkı ödemelerinde yüzde 50 indirim kararı almıştır.

Salgının etkilerinden hızlı bir şekilde sıyrılarak güçlü finansal sonuçlar elde eden ortaklığımızın 2021 yılında rekor seviyede bir kâr elde etmesinde Yönetim Kurulu üyelerimizin önemli bir katkısı bulunmaktadır. Huzur hakkı ödemelerinde kesinti sonrası yapılan iyileştirme ile kazanımlar eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşınmıştır."

THY'nin bu pes dedirten açıklaması bir kenara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda bakın neler söylemişti?

SEN AY BAŞINI ZOR GETİRİRKEN HUZUR HAKKINI 25 BİN LİRAYA ÇIKARMAK DOĞRU MUDUR YANLIŞ MIDIR?:

‘Bunu verin’ diyoruz ama açlık sınırı TÜRK İŞ’in yayınladığı açlık sınırı, 4 bin 928 lira. Yani emekliye verilecek ikramiye açlık sınırının altında bir rakam zaten. Bunu doğrudan doğruya TÜRK İŞ, yıllardır bunu yapar ve yayınlar. İlk kez bu kadar garip, bu kadar gerçekten insanın yüreğinde derin bir acı bırakan bir tablo ile karşı karşıyayız. Açlık sınırı 4 bin 928 lira, asgari ücret 4 bin 253 lira. Olacak bir şey değil. Ama saray ayrı havalarda. Saray ve şürekası ceplerini doldurmakla meşgul. Ne emekliyi düşünür ne asgari ücretliyi düşünür. Hemen yandaşlarını atadılar Türk Hava Yolları’na. Onlara huzur hakkı, yüzde 190 zam yaparak, huzur hakkı veriyorlar. Emekli kardeşim, asgari ücretli kardeşim sana sesleniyorum: Sen 4 bin 253 liraya talim ederken, 1000 liralık bir bayram ikramiyesine talim ederken; yeriniz durumunuz iyidir diye iktidar kanadı size seslenirken, kendi yandaşlarına, şürekalarına, aylıklarına huzur hakkı olarak yüzde 190 zam yaptılar. 8 bin 678 lira huzur hakkı alıyorlardı, bunu 25 bin liraya çıkardılar.

Senin vicdanına, ahlakına, adaletine sesleniyorum; asgari ücretli, emekli kardeşim. Sen ay başını zor getirirken, ele güne muhtaç olmamak için kahveye bile gitmezken, yüzde 190 zam yapıp huzur hakkını 25 bin liraya çıkarmak doğru mudur, yanlış mıdır? Vicdanına soruyorum, vicdan terazisinde bir tart bakalım, kardeşim.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.04.2022 22:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol