Süleyman Soylu ile Sırrı Sakık birbirine girdi

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis’te yaptığı konuşmada “Savaşın faturasını yoksul halk çocukları yaşıyor” dediği sırada AKP’li Süleyman Soylu ile aralarında gerginlik yaşandı.

25 Aralık 2023 Pazartesi 11:49
Süleyman Soylu ile Sırrı Sakık birbirine girdi

Süleyman Soylu ile Sırrı Sakık arasında tartışma yaşandı: "Haddini bil!"

Sırrı Sakık: Ben sizleri yürekten göreve davet ediyorum. Bu topraklarda barışın inşa olmasını istiyorum.

Süleyman Soylu: Ne göreve davet ediyorsun? Savaş devletler arasında olur. Hadi oradan. Kimseyi göreve davet etme, sen PKK’ya laf söyle. Senin kim olduğunu biliyorum.

Sırrı Sakık: Bağırma haddini bil. Terbiyesiz adam. Bu sokakları, şu masayı tetiklemekten başka hiçbir şey bilmiyorsun.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Genel Kurulu’nda iki günde 12 askerin şehit edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Savaş, savaşmayana güzeldir’ sözünü hatırlatan Sakık, “Ey parlamento, bana gösterin. Geçmişten bugüne kadar, 40 yıllık süre içerisinde bir tek milletvekilinin çocukları ve yakınları ölmüş mü? Asla. Ölmüyor. Ama savaşın faturasını yoksul Anadolu çocukları yaşıyor” dedi.

Soylu ve Sıkık arasında tartışma

Sakık’ın, “Ben sizleri yürekten göreve davet ediyorum. Bu topraklarda barışın inşa olmasını istiyorum” dediği sırada AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile aralarında kısa süreli tartışma yaşandı.

Soylu, Sakık’a; “Ne göreve davet ediyorsun? Savaş devletler arasında olur. Hadi oradan. Kimseyi göreve davet etme, sen PKK’ya laf söyle. Senin kim olduğunu biliyorum” dedi. Sakık da Soylu’ya; “Bağırma haddini bil. Terbiyesiz adam. Sabahtan beri insanlar konuşuyor, sen orada hamaset yapıyorsun… Başka hiçbir şey bildiğin yok. Bu sokakları, şu masayı tetiklemekten başka hiçbir şey bilmiyorsun” cevabını verdi

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2023 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol