Süleyman Soylu Erdoğan'dan son bir istekde bulunmuş ama...

Yeni kabinede kendine yer bulamayan eski İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu'nun son olarak İstanbul Valiliği için Erdoğan'dan talepte bulunduğu iddia edildi.

06 Haziran 2023 Salı 09:01
Süleyman Soylu Erdoğan'dan son bir istekde bulunmuş ama...

HalkTV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, yeni kabinede kendine yer bulamayan eski İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu son dakikaya kadar görevinde kalmak için mücadele etti.

İddiaya göre; Ali Yerlikaya’nın adının İçişleri Bakanı olarak konuşulduğu süreçte Soylu, Yerlikaya’nın kendi yerine gelmemesi için çok çaba sarfetti. Ancak bunu engelleyemedi.

SOYLU KENDİSİNE YAKIN İSMİ İSTEDİ

Ancak kalamayacağını anlayan Soylu, Erdoğan’dan İstanbul Valisi olarak kendisine yakın olan Çetin Oktay Kaldırım'ı ataması için ricada bulundu.

Çetin Oktay Kaldırım’ın Soylu ile yakın ilişkisi siyaset arenasında biliniyor. Kaldırım’ın sosyal medyadan Soylu’ya övgü dizdiği pek çok paylaşım bulunuyor.

SÜLEYMAN SOYLU SORUNLU VE TOKSİKTİ

Öte yandan yeni kabineye ilişkin bir analiz yayınlayan İngiliz FT'de 'daha ortodoks ekonomi politikalarına geçiş sinyalinin verildiği' belirtildi. Öte yandan Wolfango Piccoli ise, "Soylu sorunlu ve toksikti" dedi.

Eski içişleri bakanı Süleyman Soylu'ya da işaret edilen analizde, uluslararası danışmanlık şirketi Teneo'nun eş başkanı Wolfango Piccoli'nin değerlendirmelerine yer verildi. "Soylu sorunlu ve toksikti" ifadelerini kullanan Piccoli, Soylu'nun birçok insanı düşmanlaştıran güçlü bir Batı ve özellikle Amerikan karşıtı bir duruş benimsediğini belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.06.2023 09:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol