Serdar Akinan İstanbul'a getirildi

Gazeteci Serdar Akinan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını açıkladı. Son günlerde gündeme gelen Muhammed Yakut ile ilgili yaptığı yayınlarla dikkat çeken Akinan, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alınmasının ardından İstanbul'a getirildi. Savcılık, soruşturmaya gizlilik kararı getirdi.

19 Nisan 2023 Çarşamba 14:14
Serdar Akinan İstanbul'a getirildi

Sosyal medya hesabı üzerinden Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alındığını duyuran gazeteci Serdar Akinan, İstanbul’a getirildi. Savcılık tarafından soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

Akinan, bir süredir Youtube’da “Delilerin Delisi” isimli kanalda video yayınlamaya başlayan Muhammed Yakut ile ilgili yayınlar yapmaya başlamış ve Yakut'un iddialarını gündeme getirmişti.

Sosyal medya paylaşımında Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü duyuran Akinan'ın, ifade vermek için nereye götürüldüğüne ilişkin kısa bir süre belirsizlik yaşandı.

Serdar Akinan için aranan karakoldan “Böyle bir gözaltı yok” yanıtının geldiği aktarıldı.

Gazeteci Altan Sancar, Serdar Akinan'a kardeşinin de ulaşamadığını duyurdu. 

SAVCILIK SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI GETİRDİ

Gözaltı sürecine ilişkin kısa bir belirsizliğin ardından sabah saatlerinde Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alınan Serdar Akinan'ın İstanbul'a götürüldüğü aktarıldı.

Cüneyt Özdemir, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Serdar Akinan sabahın 5'inde gözaltına alınıyor! Kardeşi Serhat Akinan ile saatlerdir nerede olduğunu arıyoruz. Şu an gözaltına alındığı Çanakkale'den İstanbul'a götürüldüğünü öğrendim. Serdar Akinan Gazetecidir. Bu yapılanın 2023 Türkiye'sinde yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

Halk TV'nin aktardığı bilgiye göre savcılık tarafından soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.04.2023 13:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol