Sedat Peker'e 30 Milyon Dolar 'Sus' Parası

Sedat Peker'in günlerdir yaptığı açıklamalar Türkiye'nin gündemini belirlerken Gazeteci Sabahattin Önkibar, Peker'e susması için 30 milyon dolar para teklif edildiğini iddia etti, işte o açıklama!

26 Mayıs 2021 Çarşamba 06:57
Sedat Peker'e 30 Milyon Dolar 'Sus' Parası

" 20 milyon kişinin izlediği Sedat Peker videoları aslında Türk toplumunun devlet erkini elinde tutanlar tarafından rehin alınışını ve çaresizliğini resmediyor. Dahası AKP unsurlarının yasadışılıklarla nasıl içiçe olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca yargıdaki saray vesayetini açık seçik ortaya koyuyor.

Böylesi zamanlarda konuşması gerekenler susup pısarken Sedat Peker'ler bunu yapıyor. Hani kimilerinin kırmızı ışıkta durdu diye alkışladığı Ahmet Necdet Sezer nerede mesela? Ne yani adalet ve hukukun katledilmesi Sezer için kırmızı ışıkta durmaktan daha mı önemsiz? Trafik lambasına gösterdiği önemi ülkesinin bekasına niçin göstermez? Yine nerede mesela Abdullah Gül efendi? Türkiye yere serildi beyefendi Boğaziçi'ndeki köşkünde keyif çatarak, adaylık haberini bekliyor. Kimin ne olduğu böyle durumlarda ortaya çıkar. Peki ya Sedat Peker'in videolarına ve iddialarına günlerdir birşey demeyen, yazmayan gazeteci kılıklı saray lejyonerleri hani onlar nerededir? Milyonlarca kişinin izlediği o videolar New York Times gibi dünya medyasının lokomotifi yayın organlarının manşetlerinde yeraldı. Fethullah'ın yalı aldığı ama şimdi Tayyipçilik yapan Nagehan Alçı mesela niye bu konuda tek satır yazmıyorsun. Dahası Hürriyet ve Sabah'ın güya Atatürkçü yazarları niye susuyorsunuz? Düşünün Hürriyet'e yapılan saldırı ifşa oldu ama gazetede tek satır yazı yok yazıklar olsun. Yeni Şafak ve Akit gazetelerinde güya Allah adına kalem sallayan plastik mücahitler hani siz neredesiniz? Sahibiniz emretti siz de sustunuz değil mi? Hani Sedat Peker diyor ya 'bazı gazetecilerin namusları aldıkları maaş kadardır' diye acaba bunları mı kastediyor düşünmek lazım. Tayyip Erdoğan kendi yolunda yürüyor, iktidardan düşmemek için herşeyi yapıyor ve yapacak zira kendini buna mecbur ve mahkum görüyor.

BÜLENT ARINÇ, PEKER'E KONUŞUYOR AMA...

Gelelim Bülent Arınç'ın Sedat Peker videolarına yönelik 'yargı neden harekete geçmiyor' şeklindeki açıklamalarına. Bu konuda haklı ancak eyy Bülent Arınç bu yargı düzeni kurulurken 'Allah verdikçe veriyor' diyen sen değil miydin? Önce FETÖ sonra saray vesayeti Türk yargısını ele geçirip teslim alırken buna katkı sunmadın mı? Bırak şimdi yalandan gözyaşı akıtmayı. FETÖ takıntın hala devam ediyor. Neymiş hamile kadınlar hapisteymiş. Bak Bülent Arınç onlar katil ve casus ki bunlar ispatlı. Dolayısıyla o örneği veremezsin. 

SEDAT PEKER AKP'YE BÜYÜK ZARAR VERMİŞ DURUMDA

Edindiğim bilgilere göre AKP Sedat Peker videolarından tahminlerin ötesinde hasar almış durumda. Sarayın yaptırdığı iki ayrı ankete göre bu durum ne olarak ortaya çıkmış ve harekete geçilmiş. Peker videolarının yargı tarafından engellenmeye çalışılması işte bunun sonucuymuş. 17/25 Aralıkta FETÖ'nün sızdırdığı kaset ve konuşmaların seçmen tercihinde etkisi olmadığı seçimde Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ile görülmüştü ancak bu defa durumun farklı olduğunu her iki anket sonucunda görmüşler ve iddiaların seçmen tercihlerini doğrudan etkilediği net olarak belli olmuş.

SEDAT PEKER'E 30 MİLYON DOLAR...

İkincisi Sedat Peker videolarının son bulması için bizzat kaynağı ile işin halledilmesi. Yani Peker'in ikna edilmesi konusudur. Zira Süleyman Soylu misali Berat Albayrak ile ilgili somut şeyler ortaya konursa bunun sarayı ve Erdoğan ailesini olumsuz etkileyeceği düşünülüyormuş. Bu çerçevede ünlü müteahhit Mehmet Cengiz'in devrede olduğu iddia ediliyor ve Cengiz'in Sedat Peker ile yakın akrabalık bağı var ve etkisi olabilir deniyor. Bu bağlamda en büyük iddia ise Mehmet Cengiz'in videolarına son vermesi halinde 30 milyon dolar teklif ettiğidir. Bu spekülatif iddia Ankara'nın öteki yakasında çok sık dillendiriliyor bunuözellikle belirtmek istiyorum. Tabii sadece bu da değil Peker'in videolarını noktalaması halinde yine belli zaman sonra ülkeye dönüşüne de izin verilecekmiş.
Kimilerine göre 30 milyon dolar büyük para doğrudur da gerçekten çok büyük para ama adamına göre değişir mesela AKP döneminde 40 milyar dolarlık ihale aldığı yazılıp çizilen ve bir telefonla 100 milyon doları havuz medyasına bağışlayan, hediye ettiği tapele yansıyan Mehmet Cengiz için bu büyük bir para olmayabilir.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.05.2021 07:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol