Sedat Peker Ortaya Çıkarmıştı, Erdoğan İstemiş!

Sedat Peker'in rüşvet ağı iddiaları gündemi sarsmıştı. Rüşvet ağı özellikle iki Cumhurbaşkanı danışmanını işaret etmiş, sözkonusu iki isim de istifalarını sunmuştu. Milliyet Yazarı Didem Özel, istifaların AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istendiğini yazdı.

05 Eylül 2022 Pazartesi 12:25
Sedat Peker Ortaya Çıkarmıştı, Erdoğan İstemiş!

Milliyet Gazetesi Yazarı Didem Özel Tümer, AKP MKYK'nın son toplantısında yaşananları yazdı. 

Tümer, Erdoğan'ın toplantıda “ Bizimle doğrudan veya dolaylı ilişkili olduğu düşünülebilecek herkesin, muhalefete malzeme verecek her türlü tutum ve davranışlardan uzak durması şarttır” dediğini söyledi.

Sedat Peker'in rüşvet ağı iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca istifa ettiğini duyurmuş, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun da istifa ettiği iddia edilmişti.

Milliyet yazarı Didem Özel Tümer'in aktardığına göre geçen perşembe günü yapılan AKP MYK Toplantısında "son dönemin güncel tartışma konuları, sosyal medyada fitili tutuşturulan iddialar ve bunlara bağlı iki cumhurbaşkanı danışmanının istifası da" gündeme geldi.

ERDOĞAN İSTEDİ...

Tümer, toplatıyla ilgili kulisleri şöyle aktardı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan kurul üyelerine, istifaları kendisinin istediğini belirterek, 'Bizimle doğrudan veya dolaylı ilişkili olduğu düşünülebilecek herkesin, muhalefete malzeme verecek her türlü tutum ve davranışlardan uzak durması şarttır' demiş. Milletvekili listelerinin son derece önemli ve seçim sonucunda belirleyici olacağı sıklıkla konuşulurken, Erdoğan’ın bu vurgusunun yeni döneme dair bir işaret olarak değerlendirilerek, heyecan yarattığı söylenebilir."

Yazının Tamamını Okumak İsterseniz TIKLAYIN!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.09.2022 12:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol