Seçim tarihini CNN'de açıkladı

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İbrahim Kalın, “Eğilim, önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça, seçimin vaktinde, mayısta yapılması yönünde” dedi.

24 Şubat 2023 Cuma 14:41
Seçim tarihini CNN'de açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN International’dan Becky Anderson’a konuştu.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketi için tüm kaynakların seferber edildiğini söyleyen Kalın, “Yeni şehirlerimizi bilimsel kriterlere göre inşa edeceğiz” dedi.

“ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRENLER HAKLILAR”

Kalın, deprem sonrası süreçte yapılan eleştiriler ile ilgili olarak, “Tabii ki her zaman daha iyisi yapılabilir. Buna şüphe yok. Endişelerini dile getirenler haklılar. Bunu oldukça ciddiye alıyoruz. Uzmanları, bilim insanlarını, sismologları, jeoteknisyenleri dinliyoruz. Yeni şehirlerimizi bilimsel kriterlere göre inşa edeceğiz. Buna şüphe yok.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM VAKTİNDE YAPILACAK”

Kalın depremlerin ardından gündeme gelen ‘seçim ertelenmesi’ konusunda da açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin zaman yapılacağı konusunda son sözün Yüksek Seçim Kurulu’nda olduğunu ifade eden Kalın, “Cumhurbaşkanı bu kararı kendi başına alamaz. Meclis’in bir karar görüş bildirmesi gerek. Ama günün sonunda yüksek seçim kurulu etkilenen 10 şehirde seçim olup olmayacağına karar verecek. 2 milyondan fazla kişi bölgeden ayrıldı. Gittikleri yerde nasıl oy verecekler gibi teknik sorunlar var. Ancak eğilim, önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça vaktinde mayıs’ta yapılması yönünde.” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.02.2023 14:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol