Sadettin Tantan'dan AKP İçin Bomba Açıklamalar

Yolsuzluklara karşı verdiği mücadele ile efsane İçişleri Bakanı olarak anılan Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, AKP iktidarının ana görevinin Cumhuriyeti çökertmek olduğunu belirterek, " İngiliz devletinin yeni bir oyun planıyla karşı karşıyayız çünkü iktidar İngiliz bankerlerinden besleniyor" dedi.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 07:49
Sadettin Tantan'dan AKP İçin Bomba Açıklamalar

Sözcü Gazetesi'nden Ruhat Mengi'ye konuşan ve gündeme yönelik birbirinden çarpıcı açıklamalar yapan Sadettin Tantan, AKP'nin iktidarda kalabilmek için İngiltere ve ABD'nin her türlü baskı ve talebini yerine getirmekten çekinmeyeceğini vurguladı.

Mengi'nin İngiltere'nin Manş Denizi'ni yüzerek geçen göçmenleri bile Türkiye'ye gönderme planları yaptığını ve AKP'nin onları da kabul edip etmeyeceğine yönelik sorusu üzerine Tantan, " Normalde kabul edemez ama AKP şu anda iktidarda kalabilmek için, kendi geçmiş zaaflarından dolayı kendisini yerinde tutacak her türlü desteğe muhtaç olduğu için buna karşı çıkma şansına sahip değil" ifadelerini kullandı.

AKP İNGİLİZ BANKERLERİNE MUHTAÇ

İktidarın halihazırda İngiliz bankerlerinden beslendiğini, kredileri onlardan aldıklarını bunu bizzat kendilerinin itirafı olduğunu kaydeden Tantan, dolayısıyla İngiltere'nin de, ABD'nin de hatta diğer ülkelerin de her türlü baskısına maruz kalınacağını söyledi.

"İngiliz devletinin yeni bir planıyla karşı karşıyayız" diyen Tantan, " Bakın özellikle Afgan göçmenler Amerika'nın NATO üzerinden kullandığı insanlar. Türkiye'ye adrese teslim gönderildiler. Bu insanlar Afgan ordusunda savaşmış insanlar. Batı Türk kimliğinden rahatsız. Özellikle üniter devlet yapımızın içten ve dıştan çökertilmesini amaçlıyorlar ve maalesef buna ülkemizde siyasetçilerden akademisyenlere, işadamlarına varıncaya kadar çok kişi de katkı sağlıyor" diye konuştu.

Mahkeme, Sadettin Tantan'ın adresini 'bulunamadı'

AKP'NİN ANA GÖREVİ CUMHURİYETİ ÇÖKERTMEK

AKP'nin ana görevinin Cumhuriyeti çökertmek olduğunu bunu yıllardır dile getirdiğini de ifade eden Tantan, " Muhalefetin meclisi çalıştırması, halkı bilinçlendirmesi gerekiyor. Türkiye'de tepkiler cılız, hafızalar zayıf maalesef. Bu  iktidarın görevi Türkiye'yi içerden çökerterek Cumhuriyet devletini ortadan kaldırmak, Cumhuriyet'in temel alt yapılarını çökertmek olduğu için doğruyu yalan ve yanlış olarak topluma kabul ettirdi, “helal olsun her şeyi yaptılar” durumuna geldi. Aslında bilgiden yoksun, bilgiyi dışlayan, cehaleti hakim kılmaya çalışan iktidar, bürokrasiyi de suç işleyen bir bürokrasiye dönüştürdüğü için belki ilerde işlediği suçlara ait imza bile bulunmayacak; “Benim suçum ne, hangisine imza attım” diyecek ve -çözüm süreci gibi alenen ortada olan bir takım Anayasal suçların dışında- o imza bulunamayacak" dedi.

"15 TEMMUZ ARAŞTIRILIRSA AKP KENDİSİYLE KARŞILAŞIR"

15 Temmuz FETÖ darbesine de değinen Sadettin Tantan, bu konudaki açıklamalarını da şöyle noktaladı:" 15 Temmuz olayı açığa çıkarsa kendilerini bulacaklar, onun için araştırılmadı. Bayram havasına döndürülmesi kendilerine oy verenleri bir arada tutmak açısından işlerine gelir. 90'lı yıllarda “Yeni Zemin” dergisindeki yazarlara, yazılanlara bakacaksınız, fikri alt yapılarına baktığınızda bunu daha iyi değerlendirebilirsiniz. Orada çalışanların hepsi çok büyük zenginliğe ve siyasi güce ulaştı, yazılanların çoğu da eyleme dönüştü. Başörtüsü eylemlerinden başlayarak bu eylemleri kimlerin yönettiğini görebilirsiniz. TSK böyle olacak, olaylar şöyle gelişecek diye anlatılıyor. 15 Temmuz'da “TSK'da var olan milli kimlikli subayların tasfiyesi” de tamamen sağlanmıştır. 15 Temmuz'da Silahlı Kuvvetler'in ve istihbarat teşkilatlarının halkı bilinçlendirmemesinden kaynaklanan güvenlik zafiyeti yaşanmış, birçok insan ihmal nedeniyle hayatını kaybetmiş, bunun bayramla ne alakası var?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2022 08:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol