Polimetre ortaya çıkardı: Tam 50 bin sandıkta...

Polimetre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin iki turu arasındaki tercih değişimlerini sandık sandık analiz etti. 7 sandığa dikkat çekilen araştırmada bu sandıklarda ‘iki tur arasındaki tercih değişikliğinin mantıklı açıklaması olmadığı’ belirtildi.

17 Haziran 2023 Cumartesi 11:09
Polimetre ortaya çıkardı: Tam 50 bin sandıkta...

Türkiye 14 ve 28 Mayıs seçimlerini geride bırakırken, Polimetre Cumhurbaşkanlığı seçiminin iki turu arasındaki tercih değişimlerini 51 bin 559 sandıkta analiz etti.

Araştırmanın “Böyle tercih mi olur?” bölümünde yedi sanıkta iki turdaki tercihlerin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine “izahı olmayan bir şekilde değiştiği” belirtildi.

‘7 SANDIK ÖRNEK, YÜZLERCE SANDIK DAHA GÖSTERMEK MÜMKÜN’

5 ilden 7 sandığa dikkat çeken çekilen araştırmanın bu bölümünde şöyle denildi: “Örnekleri verilen sandıklardaki tercih değişiklikleri normal değildir. Kişilerin tercihlerinin 14 gün içinde bu kadar yoğun bir şekilde değişmesi olanaklı olmadığına göre;

• Ya bu sandık tutanakları hatalıdır

• Ya da seçmenler oylarının kontroluna sahip değildir.

Detayları verilen 7 sandık örnek olup, benzer yüzlerce sandık daha göstermek mümkündür. Bu sandıkların bir başka özelliği de çok büyük bir kısmının güneydoğu anadolu bölgesindeki belli illerde yoğunlaşmış olmalarıdır. Bu iller: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Van illeridir.”

Araştırmanın bu kısmı şu şekilde:

ARAŞTIRMANIN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.06.2023 11:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol