MOSSAD'ın Eski Patronundan Erdoğan İçin Olay Sözler

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın popülaritesini kaybettiğine yönelik gerçek artık sadece içeride değil dışarıda da açıkça vurgulanmaya başladı. MOSSAD'ın eski patronu Danny Yatom, " Erdoğan artık güçsüz hissediyor" dedi.

28 Temmuz 2022 Perşembe 12:05
MOSSAD'ın Eski Patronundan Erdoğan İçin Olay Sözler

İsrail istihbaratında toplamda 42 yıl görev yapan, Yatom, Erdoğan ve Türkiye'nin İsrail'e yakınlaşma çabalarında dair açıklamalar yaptı.

Mossad’ı uzun yıllar yöneten General Danny Yatom, Yunan medyasına verdiği röportajda “ Bence Erdoğan artık güçsüz hissediyor. 2023’te tekrar cumhurbaşkanı seçilememekten endişe ediyor ve siyasi güç elde etmek için yaklaşımını değiştirmek istiyor. Bu sebeple İsrail’le yakınlaşmaya başladı. 15 yılda ilk kez Türkiye dışişleri bakanı İsrail’i ziyaret etti ve bizim cumhurbaşkanımız da Türkiye’yi ziyaret etti. İlişkiler yumuşuyor” dedi.

ORC ANKETİ İSRAİLLİ İSTİBARATÇIYI DOĞRULADI

İsrailli istihbaratçının sözleri ORC'nin 32 ilde gerçekleştirdiği anketle de doğrulandı. Ankette ekonomik krizin vatandaşların tercihini ciddi şekilde etkilediği, Cumhur İttifakı oylarının yedi bölgede de dibe çöktüğü ortaya çıktı. Ankete göre artık hiçbir şehir ya da bölge AKP'nin kalesi olarak görülemiyor.

Mayıs ayından bu yana Ankara, Samsun, Antalya, Erzurum, Aydın gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 32 ilde yapıla ankette halkın, iktidardan umudu kestiği sonucuna varıldı.

Türkiye geneli anketine göre ise altılı masadaki partilerin toplam oy oranı yüzde 52'ye ulaşırken HDP'nin ve Cumhur İttifakı'nda yer almayacaklarını açıklayan diğer muhalefet partilerinin oyları da eklenince muhalefetin toplam oyu yüzde 60 sınırını geçiyor.

Marmara: Tekirdağ'da Mayıs ayında yapılan ankette son seçimlere göre AKP yüzde 7,6, MHP yüzde 2,6 oy kaybı yaşıyor. Bu seçmenlerin büyük oranda tercih ettiği yeni partileri ise yüzde 9,6 ile İYİ Parti olarak görünüyor. Kırklareli'de AKP'nin 2018'e göre kaybı yüzde 6,5 oldu. AKP'nin yüzde 50'ye yakın oy aldığı sanayi merkezi Kocaeli'de ise Cumhur İttifakı yüzde 15'ten fazla kayıp yaşamış görünüyor. Mayıs anketine göre Cumhur İttifakı'nın iki partisinde kayıp yüzde 13, İYİ Parti ise yüzde 9'dan fazla yeni seçmen kazanmış görünüyor.

Ege: Manisa'da Mayıs ayı anketine göre AKP yüzde 7,5, MHP yüzde 4,2 oy kaybı yaşarken İYİ Parti yüzde 5,9, CHP yüzde 2,1 artış sağlamış. Aydın’da mayıs anketine göre CHP yüzde 2'ye yakın bir kayıp yaşasa da halen birinci parti durumunda. AKP ve MHP'de toplam kayıp yüzde 9'a yaklaşırken İYİ Parti yüzde 12'den fazla oranda yeni seçmen kazanmış görünüyor. Ankete göre HDP'nin de bu ilde yüzde 3'ten fazla kaybı var. Denizli’de mayıs anketine göre Cumhur İttifakı yüzde 13'e yakın oranda seçmen kaybederken CHP ve İYİ Parti bu seçmenleri kazanmış görünüyor. Muğla’daki haziran anketine göre ise Cumhur İttifakı yüzde 12 civarında gerilerken CHP ve İYİ Parti aynı oranda artmış görünüyor.

ERİME 20 PUANDAN FAZLA

Akdeniz: Antalya'da da Denizli'ye benzer bir durum var. Haziran anketine göre Cumhur İttifakı'nda kayıp yüzde 14'ü geçiyor, AKP'de kayıp yüzde 10'dan fazla, CHP ve İYİ Parti'de toplam artış yüzde 14'e yakın. Isparta'da da Burdur'a benzer bir tablo var. Cumhur İttifakı partileri yüzde 18'den fazla kayıpta, İYİ Parti ve CHP yüzde 14'ten fazla yükselişte. 
 

Karadeniz: Giresun'da Cumhur İttifakı'nın toplam kaybı yüzde 20'ye yakın. İYİ Parti ve CHP ise yüzde 15'ten fazla yeni seçmen kazanmış görünüyor.  AKP'nin 2018'de yüzde 52 oranında oy aldığı Samsun'da kaybı yüzde 11'i geçmiş durumda. 

İç Anadolu: Başkent Ankara'da temmuz ayı anketi Millet İttifakı partilerinde yüzde 10'a ulaşan yükseliş yaşandığını gösterirken AKP tek başına yüzde 9 oy kaybetmiş görünüyor. MHP'de ise kayıp yüzde 6'yı geçiyor. Kırıkkale'de de Cumhur İttifakı'nın kaybı yüzde 20'ye yaklaşmış görünüyor. Temmuz anketine göre CHP ve İYİ Parti'de yükseliş yüzde 13'e yakın. N

Doğu Anadolu: AKP'nin 2018'de yüzde 50'yi geçtiği bir diğer il olan Erzurum'da ise Haziran anketine göre Cumhur İttifakı yüzde 17'den fazla kayıpta, Millet İttifakı yüzde 17'den fazla yeni seçmen kazanmış durumda. AKP ve MHP'nin 2018'de toplam oyların yüzde 70'e yakınını aldığı Elazığ'da ise Temmuz ayı anketine göre bu iki partinin oy kaybı yüzde 20'ye yaklaşıyor.

TÜRK DEMOKRASİ PROJESİ'Nİ ANLATTI

Öte yandan TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat da, Türk Demokrasi Projesi’nin detaylarını anlattı. Büyük Ortadoğu Projesi’nin artık rafa kalktığını öne süren Polat,  “Erdoğan’ın başlangıçta iktidara gelişinde yeni muhafazakarların verdiği destek artık çekilmiş durumda. Türk Demokrasi Projesi’nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden sağlandığı yönünde iddialar var. Projenin yönetim kurulunda yer alan iki isim sonradan listeden çıkartıldı. Bu isimler bu projenin danışma kurulunda yer almıştı ama sonradan çıkartıldı. Bunlardan biri FETÖ ile ilişkilendirilen Aykan Erdemir ve Süleyman Özeren isimleri. Ama bu isimler sonradan çıkartıldı.

Bunun finansmanının FETÖ tarafından yapıldığı konuşuluyor ama çok da açık değil. Türkiye’deki bankalarla yakından ilgililer. Halk Bankası, Ziraat Bankası, kamu bankalarını da yakından izliyorlar yolsuzluklara kadar yer vermişler. İş Bankasını da bu kategoriye sokmuşlar” ifadelerine yer verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.07.2022 12:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol