Mine Kırıkkanat: Kullanıldım...

Mine Kırıkkanat, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında elinde "çok can alıcı, yakıcı bir dosya" olduğunu iddia etmişti. Bu iddiaları tekrar gündeme gelince ise özür diledi.

05 Mayıs 2023 Cuma 17:43
Mine Kırıkkanat: Kullanıldım...

Gazeteci Mine Kırıkkanat, iki sene önce Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında elinde "çok can alıcı, yakıcı bir dosya" olduğunu öne sürmüştü. Kullanıldığını ifade eden Kırıkkanat, sosyal medya hesabından özür diledi.

Kırıkkanat, 2021’de Nokta TV canlı yayınında, "Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok kapsamlı bir dosya var. Çok can alıcı bir dosya, çok yakıcı bir dosya. Bu dosya yandaş basının elinde. Bende de var ama yandaş basın çıkaracak normal olarak, öyle söylendi bana" şeklinde konuşmuştu.

Oda TV, Kırıkkanat’ın iki yıl önceki bu iddialarını tekrardan gündeme getirdi. Kırıkkanat ise Twitter’dan açıklama yaptı.

“KULLANILDIĞIMI KABUL ETMEK ZORUNDAYIM”

Kırıkkanat, "2021 yılında Nokta TV’de söz ettiğim Kılıçdaroğlu dosyası, akçeli ve yüz kızartıcı hiçbir suçla ilgili değildir. Bugün gelinen noktada, önemi bile kalmayan bu dosya içeriğiyle kullanılmak istendiğimi ve ilişikteki konuşmayı yaparak, ne yazık ki kullanıldığımı kabul etmek zorundayım. Hata ettim, özür dilerim… Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına çok karşı çıktım; ama sağladığı birlik, harcadığı çaba ve emekle cumhurbaşkanlığını herkesten fazla hak ettiğine ikna oldum. Tarihe geçecek önem ve değerde bir cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

730188image1.jpg

Mine Kırıkkanat kimdir?

Mine Kırıkkanat, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'ni bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe, Cumhuriyet gazetesinin İspanya muhabiri olarak başladı. Sonra Cumhuriyet gazetesinin Fransa temsilciliğine getirildi.

Kırıkkanat, 1992 yılında Milliyet gazetesine geçiş yaptı. 1996 yılında Milliyet Fransa muhabirliğiyle birlikte, Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 2005-2010 yılları arasında köşe yazılarını Vatan gazetesinde yayınlamaya başladı.

Mine Kırıkkanat, 2010 sonbaharından itibaren yazılarını tekrardan Cumhuriyet gazetesinde yazmaya devam ediyor. Fransızca TV5 Monde kanalının yabancı gazeteciler ekibinde yer aldı.

Fransızca ve İngilizce bilen Mine Kırıkkanat, bir çocuk annesidir.

mine.jpg

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.05.2023 17:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol