Meral Akşener'in ihaneti sonrasındaki süreci paylaştı

Meral Akşener'in eski yol arkadaşı, milliyetçi camianın sevilen ismi Sinan Oğan, Akşener'in çıkışının ardından öngörülerini paylaştı.

05 Mart 2023 Pazar 15:48
Meral Akşener'in ihaneti sonrasındaki süreci paylaştı

Türk milliyetçilerinin bağımsız cumhurbaşkanı adayı olarak yaklaşan seçimlerde iddiasını ortaya koyan Sinan Oğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılarak iktidara can suyu vermesini değerlendirdi.

"SİYASET SENARYOSU"

Oğan yaptığı Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Meral Akşener ‘in son hamlesi sonrası tüm senaryoları unutun. Şimdi size yepyeni bir siyaset senaryosu anlatacağım. Malumunuz başkanlık sistemi sonrası siyaset iki kutuplu, yönetim de parlamento ve cumhurbaşkanlığı olarak iki parçalı ama tek belirleyen noktasında."

"CUMHUR İTTİFAKI AKP-MHP-İP İTTİFAKI ŞEKLİNE EVRİLECEK"

"Şimdi; Erdoğan’ın CB seçilmesi, kaybedilecek Parlamento çoğunluğunun sağlanması için meclis başkanlığı ve komisyon başkanlıklarının önemli kısmının İYİ partiye verilmesi planlanıyor. Yeni ittifak seçim sonrası parlamentoda olacak Cumhur İttifakı AKP+MHP+iP ittifakı şekline evrilecek!"

MÜJDAT GEZEN: "AKŞENER BÜYÜK OY KAYBINA UĞRAMIŞTIR"

Sinan Oğan bunları dile getirirken ünlü sanatçı Müjdat Gezen de, Akşener'e yazdığı mektubu paylaştı. Gezen bakın neler söyledi:

"Şu an bireysel bir anket yapılırsa sayın Akşener büyük bir oy kaybına uğramıştır. Hayattan öğrendiklerim bunun bana böyle olduğu söylüyor. Belki kendisi de üzüntülüdür bu konuda. Konuğun Muharrem İnce sevdiğim bir insan, bunu o da bilir. İyi bir öğretmendir İnce. Politik sahada iyi bir hatip olmasının nedenlerinden biri burada yatar. Ben ondan bir beklenti içerisindeyim."

"MASAYA OTURMAK ŞART DEĞİL AMA DESTEK VERMESİ İYİ OLUR DERİM"

"Ben barışçıl tavrıyla aklın yanında bulunmasını isterim ve dilerim. Masaya oturmak şart değil ama destek vermek iyi olur derim. Sonunda herkesin bildiği gibi anahtar HDP’nin elindedir. Onlar olmadan hiçbir şey olmaz. Sanırım HDP bu beşli masanın yanında olacaktır. Diğer sol tandanslı partilerde aynı çizgide olacaklardır. Bence her şeye rağmen her şey çok güzel olacak."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.03.2023 16:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol