Meral Akşener'den Erdoğan'a Ali Yeşildağ sorusu

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 2007’de Antalya Havalimanı’nda 1 milyar dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddiası hakkında konuştu. Akşener, “Ali Yeşildağ, bizatihi Recep bey tarafından 1 milyar dolar alındığını söylüyor” dedi.

06 Mayıs 2023 Cumartesi 23:31
Meral Akşener'den Erdoğan'a Ali Yeşildağ sorusu

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, Türk Medya Grubu’nun sahibi iş insanı Zeki Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ, Antalya Havalimanı’nın ihalesinde 1 milyar dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddia etti.

“O KASETTE NASIL HIRSIZLIK YAPILDIĞINI ANLATIYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeşildağ’ın iddiası hakkında konuştu. Millet İttifakı’nın bugün gerçekleşen İstanbul Mitingi’nde konuşan Akşener, şunları söyledi.

“İki de bir kasetten bahsediliyor. Recep bey, var mıdır yok mudur ortada belli olmayan kasteten bizatihi bahsediyorsun da dün en yakın aile dostunuz, seninle beraber hapse giren, Yeşildağ ailesinin bir ferdi kaset yayımladı.

O kasette nasıl hırsızlık yapıldığını anlatıyor. Diyor ki Ali Yeşildağ, Antalya Havalimanı; yıl 2007’de işletmesi satışa çıkıyor.

“BİZATİHİ RECEP BEY TARAFINDAN 1 MİLYAR DOLAR ALINDIĞINI SÖYLÜYOR”

Bir firma 5 milyar euro veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor. Yakınlardan birine 3 milyar euroya ihale veriliyor. 1 milyar dolar cebellezi ediliyor. Bu iddia bizatihi Recep bey tarafından 1 milyar dolar alındığını söylüyor.

“BİZE KÜFÜR ETMEK YERİNE BU VİDEOYU SORGULA”

Hazır kaset orada, hazır video orada. Bu iddiaları soruşturman gerekiyor. Sen cumhurbaşkanısın. Bize küfür etmek yerine, sen bu videoyu sorgula. Bu 1 milyar dolar kimin cebine girmiş. Ali Yeşildağ iddiasına göre senin cebine girmiş.

ALİ YEŞİLDAĞ KİMDİR?

Ali Yeşildağ Rizelidir. 1961’de doğmuştur. Yeşildağ’ın 1990 yılından itibaren halı saha işletmeciliği, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri vardır.

Ali Yeşildağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarındaki koruması Türk Medya Grubu patronu Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın kardeşidir.

Ali Yeşildağ’ın abisi Hasan Yeşildağ ise Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ve 24 ile 360 televizyonlarının sahibidir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol