Maltepe 'Hak, Hukuk, Adalet' Diye İnledi, Kılıçdaroğlu 'Kaos' Vurgusu Yaptı!

CHP’nin ‘Milletin Sesi’ sloganıyla İstanbul’da düzenleyeceği miting için alana girişler sürüyor. Alanda sık sık “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı.

21 Mayıs 2022 Cumartesi 18:11
Maltepe 'Hak, Hukuk, Adalet' Diye İnledi, Kılıçdaroğlu 'Kaos' Vurgusu Yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Maltepe Miting Alanı’nda düzenlenen ‘Milletin Sesi’ mitingi için sabah erken saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri alındı.

Miting alanına çıkan bazı yollar ise güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. Saat 18.00’da gerçekleşecek miting için gelenler 14.00’dan itibaren alana alınmaya başladı. Üst aramasından geçenler, alanda yerlerini aldı.

‘HAK, HUKUK, ADALET’ SLOGANLARI

CHP İstanbul Gençlik Kolları “hak hukuk adalet; ya hep beraber ya hiç birimiz kurtuluş yok tek başına” sloganlarıyla alana giriş yaptı. Alanda da sık sık ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları atıldı.

Mitinge katılan vatandaşlar ağırlıklı olarak ekonomi ve yargının geldiği durumdan yakındı.

Vatandaşlar, Kaftancıoğlu ve Kılıçdaroğlu’na desteklerini iletti. Mitingte Nusret Gümüşel adlı bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na benzerliğiyle ilgi odağı oldu. Kılıçdaroğlu’nu sevdiğini belirten Gümüşel, “İnşallah iktidar olacağız” dedi.

Mitingde CHP milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanları kürsüye çıktı.

GEZİ AİLELERİ: BU ADALET TALEBİ GÜZEL GÜNLER İÇİNDİR
Gezi aileleri kürsüye gelerek bir konuşma yaptı, ‘Her yer taksim, her yer direniş’ ve ‘Hak, Hukuk, Adalet” sloganlarıyla sık sık bölünen konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“Merhaba. Gücünü özgürlük ve eşitlikten alan, dayanışmayı büyüttüğümüz ama en çok da umuduumuzu geleceğe taşımamıza vesile olan Gezi Direnişi’nin adalet talebini bugün bir kez daha bu meydana taşıyarak demokrasiye güç veren herkese merhaba. Bu adalet talebi gelecek güzel günler içindir. Bu adalet talebi, kentlerimizin yağmalanmadığı, kamu kaynaklarımızın yok edilmediği, derelerimizin özgür aktığı geleceğimiz içindir. Bu adalet talebi, yargının bağımsız olduğu, yaşama sahip çıkan seslerin duyulduğu, mesleklerinin gereğini yapan hak savunucularının tutsak edilmediği bir ülke içindir. Bu adalet talebi; Ethem’in, Ali İsmail’in, Medeni’nin, Hasan Ferit’in, Abdocan’ın, Ahmet’in, Mehmet’in ve Berk’in’in özgür düşleri içindir.”

‘ÇÖPTEN ALDIĞIM AYAKKABIYI GİYİNİYORUM’
49 yaşındaki kağıt toplayıcısı Nusret Güllü: Şirinevler’de 25 senedir ikamet ediyoruz. Davul zurna çalıyorduk evveli. Şimdi çekçek çekiyoruz. Çekçekimizi de elimizden aldılar, davulumuzu da aldılar, ekmek bırakmadılar. Pazarlarda attıkları artıkları toplayarak onunla geçiniyorduk. Şimdi domates oldu 20-25 milyon, o ezik domatesi de atmıyorlar artık, toplayamıyorlar. Daha geçen gün avrat ayakkabısı ile geziyordum (ayağındaki plastik terliği çıkartıp havaya kaldırarak) bunu çöpün dibinden buldum şimdi bununla geziyorum.

KILIÇDAROĞLU: SARAY ŞÛREKASININ DİLİNDEN DÜŞMEYEN BİR KELİME VAR
Mitingde daha sonra Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. CHP lideri şunları söyledi:

Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor. Bu meydanda milyonlarla buluşmuştuk. Az kaldı bu kentin meydanlarında, sokaklarında özgürce kucaklaşacağız. Birileri Türkiye’yi zifiri karanlığa sürüklemek istiyor. İnsanları korkuyla sindirmek istiyor.

Sizi, bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. O ve Saray’ı giderse kaos olur algısı peşindeler. Evleri basıyorlar, okulları basıyorlar, tweet attılar diye liseli çocukları okullarından alıyorlar. Bebekleri babalarından annelerinden koparıyorlar.

Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar. Saray ve şurekasının elinden düşmeyen bir kelime var: O yasak, bu yasak, şu yasak… Söz veriyorum biz kazanacağız. Ülkemiz ağır bir ekonomik buhranın içinde. Bu hakka hukuka adalete sırt çevirmenin, adaletsiz yönetimin sonucudur. Milyonlarca aile ağır yoksulluk içinde geçinemiyor. Sonuç: Yüzbinlerin tiranlıktan kaçmaya çalışması. En değerlimizi gençlerimizi kaybediyoruz. Gençlerimizin yüzde 70’i yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile.

Yalanlardan hepimiz bıktık! Ağızlarını açtıklarında yok efendin 2023, 2071, dış güçler, Almanlar, Japonya bizleri kıskanıyor, anlaşmalarda gizli maddeler var. Bunların tamamı yalan. Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı.

Beşli çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunların düzenine çomak sokacağız. Beşli çetelere ses çıkarmayanlar iyilikte yarışan belediye başkanlarımıza baskı yapıyorlar. Belediye başkanlarımız kumpasları, entrikaları boşa çıkararak halka hizmetlerini sürdürüyorlar.

2 kadın gazeteciyi tehdit ediyorlar. Açıkça ifade ediyorum; mafyalara, paramiliterlere, kendini derin devlet ilan eden müptezellere, SADAT’a, bu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse kendinizi unutun.

Canan Başkan’ın başına gelene ses çıkartacaksın. Genç muhafazakar kadın, senin de başına gelecek. Ey genç muhafazakar kardeşim bu seçimde kararsızım diyemezsin. Kayıtsızlık bir seçim değil bir sondur. Her zaman saldırganın dostudur. Saldırgana karşı dik durmalısın. Onurlu durmalısın.

CHP’de geçmişte şöyle yaptı böyle yaptı diyorlar. Evet hatalar oldu. Biz hatalarımızdan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Allah şahidimizdir ki kendimizi geliştirmek için çok çaba harcıyoruz. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bölgesinde saygın bir ülkeyi yeniden inşa etmek. Bu söylediklerimize inanıyorsanız, akıllı bir ekonomi yönetimi istiyorsanız, Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız, Harp Akademisi öğrencileri serbest bırakılsın istiyorsanız, eğitime ve sağlıka güzel bir bütçe ayrılsın istiyorsanız, 128 Milyar doların kime satıldığını öğrenmek istiyorsanız, ödediğiniz vergilerin nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, asgari ücretli açlığa mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız bize katılın.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.05.2022 19:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol