Kardak Kahramanından SADAT İçin Olay Sözler!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın kapısına dayanmasının ardından en çok merak edilen SADAT'ın ne olduğu ve kim tarafından hangi amaçla kurulduğu oldu. Olay, Kardak kahramanı Emekli Albay Ali Türkşen'in, SADAT ile ilgili sözlerini de yeniden hatırlattı.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 07:20
Kardak Kahramanından SADAT İçin Olay Sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT isimli askeri kuruluşun önüne giderek dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve iktidarı eleştirdi.

Seçim güvenliği ile ilgili çıkacak her sorundan Erdoğan ve SADAT'ın sorumlu olduğunu söyleyen CHP lideri daha sonra kuruluşun önünden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının ardından SADAT'ın ne olduğu ve kim tarafından hangi amaçla kurulduğu merak konusu oldu. İşte SADAT hakkında iddialar ve bilinmeyenler...

SADAT NEDİR, HANGİ AMAÇLA KURULDU?

-SADAT, emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay, astsubayla birlikte 28 Şubat 2012 tarihinde kuruldu. 

-Kuruluş amaçları arasında, uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ile mühimmat alımı tanımları bulunuyor.

-Savunma Danışmanlık'ın kısaltması olarak ifade edilen 'SADAT'ın Arapça dilinde ise "seyitler" anlamına geldiği için bu adı seçtikleri belirtiliyor.

SADAT'IN KURUCUSU KİMDİR?

-SADAT'ın kurucusu Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'dir. Tanrıverdi, Genelkurmay Özel Harp Dairesi ve KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nda yaklaşık 30 yıl görev yaptı.
-Adnan Tanrıverdi, Kara Harp Akademisi'nde eğitmen olarak derslere girdi. Tanrıverdi'nin öğrencileri arasında şu anki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da vardı.
-Adnan Tanrıverdi, 28 Şubat döneminde resmi olarak "kadrosuzluk" gerekçesiyle emekli edildi ve "islamcı" olarak kategorize edildiği için askeri kariyerine son verildi.
-Tanrıverdi askeri kariyerinin ardından, kendisi gibi emekli edilen askerler ile kurulan Adaleti Savunanlar Derneği’ne (ASDER) katıldı.
-Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) vasıtası ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin tekrar yapılandırılmasına ilişkin fikirleri ile yeniden gündeme gelmeye başladı.

'MEHDİYE ORTAM HAZIRLIYORUZ'

Adnan Tanrıverdi, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) organizasyonunda yaptığı, "İslam birliği Mehdi hazretleri geldiği zaman olacak. Mehdi hazretleri ne zaman gelecek Allah bilir. Bizim bir işimiz yok mu? Ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte aslen bunu yapıyoruz" söylemlerinden sonra kendisine yöneltilen tepkilere karşı istifa etti.

MERAL AKŞENER 2018 YILINDA UYARMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tıpkı bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi, 2018 yılında yaptığı açıklama ile, SADAT'ın silahlı eğitim kamplarından söz ederek dikkatleri SADAT’ın üzerine çekmişti.

SADAT'IN BAŞINDAKİ TANRIVERDİ ERDOĞAN'IN DANIŞMANI OLDU

SADAT’ın kurucusu Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 2016 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığını da yaptı. 

GÜVENLİK ZİRVESİNDE YER ALMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Tanrıverdi, TSK’nin Afrin harekatı öncesinde yapılan ‘Güvenlik Zirvesi’ne de katılmış zirvede, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma Bakanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanı sıra Adnan Tanrıverdi'nin de yer alması büyük tepki toplamıştı.

Öte yandan Kardak kahramanı Emekli Albay Ali Türkşen'in, SADAT ile ilgili sözleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT çıkışı ile birlikte yeniden gündeme geldi.

 Ali Türkşen, SADAT ile ilgili şunları söylemiş ve şirkete uyarıda bulunmuştu:

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BİR ORDUSU VAR O DA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ"

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ordusu var o da Türk Silahlı Kuvvetleri. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin emrinde, Türk milletinin selameti için yurt içinde ve yurt dışında mücadele etmek üzere, varlığını korumak üzere teşkilatlanmış bir yapıdır. Bunun dışında eğer bir şeylere teşebbüs ediyorlarsa akıllarından şüphe ederim."

"BİZİ BÖYLE KORKUTMAK MAKSATLI ŞEYLERE TEŞEBBÜS ETMESİNLER"

"Bizi böyle korkutmak maksatlı, bizi işte gerekirse zor yoluyla bir takım şeyleri kabul ettiriz gibi yola teşebbüs etmesinler. Tekrar söylüyorum, TSK, Emniyet teşkilatı, Jandarma, Sahil güvenlik... Hepsinin içinde öyle vatansever, öyle milletini seven insanlar var ki FETÖ gibi 1970'lerin sonunda, 80'lerin başından beri bu teşkilatların içinde yapılanmaya çalışan bir teşkilat 40 senede bu işte 15 Temmuz günü başarılı olamadıysa, sadece millete yaptıkları eziyetle kalırlar."

"ATEŞ OLSALAR CÜRÜMLERİ KADAR YER YAKARLAR"

"Akıllarını başlarına toplasınlar. Kimseyi korkutmaya kalkmasınlar. Ateş olsalar cürümleri kadar yer yakarlar. Akıllarını başlarına devşirsinler, akıllı olsunlar. SADAT konusu benim için budur. Bundan daha fazla SADAT'la ilgili bir mevzu kalmamıştır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.05.2022 18:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol