Kadir Yıldız kimdir, Koramiral Kadir Yıldız kaç yaşında, nereli

Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu

03 Ağustos 2023 Perşembe 16:14
Kadir Yıldız kimdir, Koramiral Kadir Yıldız kaç yaşında, nereli

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı.

Bir yıl aradan sonra yapılan YAŞ toplantısında albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin ele alındı. Bu noktada ise ''Kadir Yıldız kimdir?'' sorusu yanıt aramaya başladı. Peki, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız kimdir sorusu yanıt aramaya başladı.

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ toplantısında albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları ele alındı. Bilindiği üzere halihazırda Donanma Komutanı görevinde Kadir Yıldız bulunuyor. Bu noktada Kadir Yıldız hayatı, kariyeri ve biyografisi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar…

KADİR YILDIZ KİMDİR?

28 Şubat 1963 tarihinde Kırklareli'nde dünyaya gelen Kadir Yıldız, 1984 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Deniz Harp Akademisi'nde kurmay subaylık eğitimi aldı.

2004'te deniz kurmay albay rütbesine terfi etti. Bu rütbede TCG Ege Komutanlığı, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi II. Daire Başkanlığı Üyeliği, Güney Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.08.2023 16:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol