Kabe'nin Sular İçinde Fotoğrafları Gün Yüzüne Çıktı!

İdrak ettiğimiz Ramazan ayı ve hac mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Suudilerin Mekke ve Kabe projesi de yeniden gündemde. Bu arada Kabe'nin bir dönem sular altında kaldığını gösteren fotoğraflar da gün yüzüne çıktı.

24 Nisan 2022 Pazar 09:15
Kabe'nin Sular İçinde Fotoğrafları Gün Yüzüne Çıktı!

İdrak ettiğimiz Ramazan ayı ve hac mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Suudilerin Mekke ve Kabe projesi de yeniden gündemde.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in talimatıyla başlatılan Kâbe’yi genişletme projesi kapsamında 10 yıl önce Osmanlı eseri Ecyad Kalesi yıkılarak yerine Zemzem Kuleleri de denen, 'Kabe ayaklarınızın altında' sloganları ile umre turları düzenlenmesine sebep olan Al Baid kuleleri yapılmıştı.

Her yıl milyonlarca Müslümana ev sahipliği yapan Mekke’de istimlak çalışmaları sonucu hayata geçirilecek yeni proje ile şehrin ve kutsal Kabe'nin çehresi tamamen değişecek. 

Değişim, Mekke, Medine ve Cidde’yi önümüzdeki yıllarda gökdelenler şehirlerine dönüştürecek. Mekke’yi yeniden projelendirme kapsamında Kâbe, 3’te bir oranında genişleyecek. Kâbe’nin hemen yanı başındaki Kral’ın sarayı dahil Hilton ve Tevhit otel olmak üzere birçok bina yıkılacak. Yıkılan yerlerin büyük bölümü Kâbe’ye dahil edilecek. 1 milyon 500 bin metrekarelik bir inşaat alanı olan Safa, Merve, Zemzem, Kıble, Hacer, Sara ve en yüksek binası Bayt Otel’den oluşan 7 gökdelenden oluşan Al Bait Kuleleri de bu değişim kapsamında 20 yıl sonra kaldırılacak. Dünyanın en zengin Müslümanlarının konakladığı Al Bait kulelerinin yıkımını da içine alan proje kapsamında Hilton’un olduğu yerin arkasına kurulacak yeni şehrin projesinin adı ise Cebeli Ömer olacak.

Kabe 2035'te böyle olacak - Son Dakika Haberleri

Bin Ladin Grubu tarafından yürütülen projede hacı adayları, Cidde’den Mekke ve Medine’ye raylı sistemle ulaşacak. Mekke’ye görkemli bir kapıdan giriş yapılacak.

Kabe'yi Genişletme Projesinde İkinci Etap - Son Dakika

Öte yandan Kabe'nin bir zamanlar sel baskınına uğradığına dair fotoğraflar da gün yüzüne çıktı. Bir dönem sular altında kalan kutsal alanda bazı Arapların paçalarını sıvayarak Kabe'nin kapısında oturduğu gözlendi.

'Kabe ayaklarınızın altında' sloganıyla umre turları düzenlenmesine sebep olan Zemzem Tower'lar, Osmanlı döneminden kalan işte bu Ecyad Kalesi yıkılarak inşa edilmişti.

Hz. Peygamber'in doğduğu evin olduğu yerde ise artık bu bina var. Suudiler, Hz. Muhammed'in evinin yerine Halk Kütüphanesi inşa etmiş, ve su satıcılarının mesken yaptığı bu alan bu şekilde görüntülenmişti.

Yine İslam'ın ilk dönem inananlarının türbeleri de Suud yönetimi tarafından yıkılarak bu hale getirilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.04.2022 09:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol