İzmir 'Ortaçağ'ı yaşıyor, ne su ne elektrik var...

Dünya teknolojide çığır açarken, uzay yarışı alabildiğine hız kazanırken Türkiye'de en gelişmiş bölge ve kentlerde dahi yurttaşlar su ve elektrik kesintileri ile hayat mücadelesi veriyor. Ülkenin en büyük üçüncü şehri İzmir'de başta Güzelbahçe olmak üzere birçok ilçede yaşanan kesintiler vatandaşları canından bezer hale getirdi.

21 Aralık 2023 Perşembe 13:36
İzmir 'Ortaçağ'ı yaşıyor, ne su ne elektrik var...

İzmir Türkiye'nin hem nüfus hem ekonomik refah bakımından en önde gelen şehirlerinden biri ancak altyapı hizmetleri bakımından neredeyse 'ortaçağ'dan farksız.

Bırakın gelişmiş ülkeleri artık ikinci hatta üçüncü dünya olarak nitelenen Afrika ülkelerinde bile su ve elektrik kesintileri minimum seviyeye çekilmişken İzmir'de neredeyse haftanın dört günü ilçe ilçe, semt semt elektrik kesintileri yaşanıyor, sular
musluklardan akmıyor.

Bu ilçelerin başında ise Güzelbahçe geliyor. Güzelbahçe ve çevresinde gün geçmiyor ki elektrikler kesintiye uğramasın. İnternette sayısız şikayete konu olan kesintilerin sebebi olarak ya planlı olduğu söylenen bakım çalışmaları ya da yoğun kullanım sonucu gerçekleştiği belirtilen arızalar gerekçe gösteriliyor. Vatandaşlar ise bu gerekçeleri inandırıcı bulmuyor.

İzmir, Güzelbahçe'de Neler Yapılır? Mutlaka Yapılması Gerekenler | Gezinomi

GEDİZ ELEKTRİK BIKTIRDI

Gediz Elektrik'in artan nüfus oranına göre hiçbir artı yatırım yapmadığını, mevcut hatlar üzerinden sistemi işletmeye devam ettiğini belirten vatandaşlar, " Güzelbahçe gibi bir yerde bile bu kadar sık kesintiler
oluyorsa diğer şehirleri, nispeten daha sorunlu ilçeleri düşünemiyoruz. Aniden ve sürekli elektrikler kesiliyor. Artık elektronik cihazlarımız zarar görmeye başladı. Aniden asansörde mahsur kaldığımız zamanlar da oluyor. Voltaj dengeleyici cihazlara ekstra para vermek durumunda kalıyoruz. Yazın ayrı kışın ayrı bir dert. Arızalar hiç ama hiç bitmiyor. Az bir yağmurda bile arıza var deyip çıkıyorlar işin içinden. Yeterli personelleri yok. Arızalar neredeyse üç beş günlük halledliyor sonrasında yeniden en baştan devam ediyor. Sözde aya gidiyoruz" dediler.

Görmediğiniz,duymadığınız yer kalmasın

İZSU NE İŞ YAPAR?

Su kesintilerinin de elektrik kesintilerini aratmadığını, İZSU'nun da bu konuda gereken duyarlılığa sahip olmadığını kaydeden İzmirliler, " Ülkenin neredeyse her kurumu fos durumda. Hiçbiri gereken özene ve
işbilirliliğe sahip değil. İzmir gibi bir şehirde su kesintisi tam bir fiyaskodur. 2023 yılı bitti hala musluktan bugün su akacak mı diye uyanıyoruz yataklardan. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kuruluşu hiç mi hiç denetlemiyor? Fatura bedeli yazmayı, bunu tahsil etmeyi hiç mi hiç atlamıyorlar. Adam gibi hizmet ver paranı da al ama yok" ifadelerini kullandılar.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.12.2023 11:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol