İstiklal Caddesi'ndeki Patlama İle İlgili Kişi Gözaltında

Taksim'de bombalı saldırıyla sarsılan Türkiye'de failin kim olduğu merak konusuydu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 6 kişinin öldüğü İstiklal Caddesi patlaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı." dedi.

14 Kasım 2022 Pazartesi 08:24
İstiklal Caddesi'ndeki Patlama İle İlgili Kişi Gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamaya ilişkin basın açıklamasında bulundu. Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

Soylu, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiğini noktasında değerlendirmemiz var. Bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı. Ondan önce de 21 kişi gözaltına alınmıştı." diye konuştu.

Soylu, "Eğer yakalanmasalardı nereye gideceklerini de beyanlarında söylediler." dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin dünyadan taziye mesajları geldiİstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin dünyadan taziye mesajları geldi.


"NE MESAJI VERMEK İSTEDİKLERİNİ BİLİYORUZ"

Soylu açıklamasını "Bu eylemi gerçekleştirilenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Bu mesajı aldık. Karşılığını daha ağır vereceğiz. Bu mesajın karşılığı net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Elbette ki büyük üzüntümüz var. 6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin ayrı bir hikayesi var." sözleri ile sürdürdü.

Soylu, "81 yaralımız vardı, 50'si taburcu oldu. 5 yaralımız şuanda yoğun bakımda, 2 yaralımızın durumu ağır" ifadelerini kullandı.

Taksim'deki terör saldırısında insan hakları savunucuları hedef haline getirildi: "Şu anda can güvenliğimiz yok"Taksim'deki terör saldırısında insan hakları savunucuları hedef haline getirildi: "Şu anda can güvenliğimiz yok"

 ÖLEN 6 KİŞİNİN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI

Soylu ölen 6 vatandaşın kimliklerini "Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan, kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara" olarak açıkladı.

NEW YORK TİMES TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin Amerikan günlük gazetesi New York Times tarafından yapılan haber sosyal medyada tepki çekti. Yapılan saldırıya ilişkin haberi sosyal medya hesabından paylaşan New York Times, paylaşımında "Türkiye'ye giden turistlerin en çok gezdiği yer" ifadelerini kullandı.

New York Times'ın resmi Twitter hesabında yer alan paylaşımda, "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor." denildi.

Bu paylaşımdan rahatsız olan kullanıcılar, "Bu nasıl turizm merkezli bir söylemdir?", "Sadece turistler mi? Nasıl bir bakış açısı?", "Böyle düşmanca bir haber yazılabilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

DÜNYA BASININDA PATLAMA

Bu arada dünya basını da patlamayı bakın nasıl gördü?

REUTERS
İlk bilgilerin paylaşıldığı haberde, “İstanbul’un merkezindeki işlek yaya caddesinde patlama meydana geldi, yaralılar var.” denildi.

Olay yerinin polis kordonuna alındığı, ambulansların patlamanın olduğu noktaya sevk edildiği kaydedildi.

Patlamaya neyin neden olduğunun henüz belli olmadığı belirtilerek, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın “Can kaybı ve yaralanmalar oldu.” dediği aktarıldı.

CNN
CNN, “Büyük patlama, İstanbul’un caddesini şoke etti” başlığına yer verdi.

Vali Yerlikaya’nın, “Olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edildi. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak.” denildi.

Görgü tanığı: 10 metre önümde meydana geldi

Görgü tanığı Tarık Keblaoui, CNN’e İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından birkaç kişinin yerde yattığını söyledi.

Keblaoui, patlamanın yaklaşık 10 metre önünde meydana geldiği sırada İstiklal Caddesi’ndeki bir mağazada olduğunu söyledi.

The Hill: İstanbul’un ana caddesinde patlama
ABD merkezli bir diğer gazete The Hill, “İstanbul’un ana caddesinde patlama” dedi.

Yetkililerin açıklamalarına işaret edilen haberde, “İstanbul’un en popüler yaya caddelerinden birinde pazar günü meydana gelen patlamada ölü ve yaralılar var.” ifadesi kullanıldı.

AL JAZEERA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına işaret eden Al Jazeera, İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın bombalı saldırı sonucu meydana geldiğini yazdı.

Endonezya’da düzenlenecek G-20 Zirvesi’ne katılmadan önce açıklama yapan Erdoğan’ın, “Hain bir saldırı. Failleri cezalandırılacak.” ifadeleri aktarıldı.

Patlama sonucu 53 kişinin yaralandığı kaydedildi.

BBC
BBC de en az 6 can kaybının olduğu ve 53 kişinin yaralandığı bilgisine yer verdi.

Söz konusu haberde, “Patlama yerel saatle 16.20’de, Taksim Meydanı bölgesindeki bir alışveriş caddesinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faillerin cezalandırılacağını söyledi.

Görgü tanığı Cemal Denizci, patlamayı duyduğunda yaklaşık 50 metre uzaklıktaydı: ‘Yerde üç dört kişi gördüm. İnsanlar panik içinde koşuyordu. Siyah duman vardı. Gürültü çok güçlüydü, neredeyse sağır ediciydi.'” denildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.11.2022 08:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol