İşte Darbe Talimatında FETÖ'nün Yanında Olanlar!

Fethullah Gülen'in darbe mesajını verirken Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in yanında olduklarını kanıtlayan bir rapor daha ortaya çıktı.

05 Kasım 2021 Cuma 12:18
İşte Darbe Talimatında FETÖ'nün Yanında Olanlar!

Fetullah Gülen'in darbe talimatını tüm mahrem imamlara ve örgüt tabanına duyurulması için ilk kez giydiği yeşil cübbe ile kamera karsısına geçtiği anda, yanında darbe girişimini yöneten Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek de vardı.

O imamlardan Hakan Çiçek, bir helikopter pilotunun darbe girişimini MİT'e bildirmesiyle planlandığından önceye alınmasını şifreli mesajla Gülen'e bildirdi.

Deniz Kuvvetleri ve Kurmay subaylar imamı olarak bilinen Hakan Çiçek'in Fetullah Gülen'in yanında bulunan Abdullah Bayram'a 20.49'da Gülen ile anlık görüşme isteği belirterek mesajlar attığı ve darbe girişiminin başladığını bildirdiği ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç gibi darbeyi yöneten mahrem imamlar ABD'ye İngiltere, İsviçre ve Almanya gibi ülkeler üzerinden geçti. Darbeyle Gülen'in bağını gizlemek amacıyla yapılan bu trafik ABD'nin İç Güvenlik Bakanlığı Gümrük ve Sınır Koruma Ofisi raporlarında deşifre oldu.

DARBE TALİMATI 19 MART 2016'DA VERİLDİ

İstihbarat raporlarında, TSK imamı Adil Öksüz, Ankara'da darbe toplantısına katıldıktan sonra 17 Mart'ta, Kemal Batmaz 12 Mart'ta, Nurettin Oruç 10 Mart'ta, Hakan Çiçek ise 08 Şubat 2016'da ABD'ye gitti. FETÖ'nün TSK üst düzey imamları, 17 Mart ile 21 Mart 2016 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerinde örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'daki malikanesindeydi.

Fetullah Gülen, TSK sorumlusu olan Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, ve Hakan Çiçek'le yaptığı görüşmeler sonrasında darbe talimatını tüm mahrem imamlara ve örgüt tabanına duyurulması için kamera karsısına geçti ve adı geçen kuvvet imamlarının huzurunda yeşil cübbe giyerek örgüte ait www.herkul.org sitesi üzerinden şifreli bir dille eylem talimatı verdi. Bu isimlerden Adil Öksüz 21 Mart'ta, Kemal Batmaz 23 Mart'ta, Nurettin Oruç 21 Mart'ta, Hakan Çiçek 24 Mart'ta darbe talimatlarını alarak Türkiye'ye döndü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.11.2021 12:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol