İşte bakanlık için adı geçen isimler

Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu alması ile ikinci turu garanti gören ittifak, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde şimdiden hangi isimlerin yer alacağı da tartışılıyor.

16 Mayıs 2023 Salı 14:32
İşte bakanlık için adı geçen isimler

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne bakan atayabileceği ifade ediliyor. Bu isimlerin Süleyman Soylu ile Mevlüt Çavuşoğlu olduğu iddialar arasında.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, 14 Mayıs seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Meclis'te çoğunluğu sağlayıp ikinci turda da “Erdoğan’ın ipi göğüsleyeceğini” düşünen AKP’de, grup başkanvekilliği gibi görevler alan eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç gibi isimlerin de bakan olarak görev alabileceği ifade ediliyor. Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanlığı için adı geçiyor.

Tunç ile birlikte AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da “yeni kabinede adalet bakanı olabileceği” ileri sürülüyor.

Ayrıca TBMM Başkanlığı için de milletvekili seçilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski bakanlar Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül ve AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gibi isimler tartışılıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.05.2023 14:36
Anahtar Kelimeler:
Bakanlar KuruluAKPBakanlar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol