İşte AKP-MHP Kulislerindeki Seçim Tarihi

Türkiye'de artık hemen herşey belirsiz. Seçim tarihinin bile ne olacağı merak konusu. Haziran ayında denen seçim için şimdi de Mayıs iddiası ortaya atıldı.

27 Kasım 2022 Pazar 12:22
İşte AKP-MHP Kulislerindeki Seçim Tarihi

AKP'nin en sıkı yandaşlarından Zafer Şahin, AKP ve MHP kulislerinde seçim için öne çıkan tarihin 14 mayıs olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır" demişti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da “Seçim inşallah 18 Haziran 2023’te yapılacak” ifadesini kullanmıştı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Zafer Şahin ise AKP ve MHP kulislerinde konuşulan seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu söyledi.

Ülke TV'de yayımlanan 'Akşam Baskısı' isimli programa konuk olan Şahin'in konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

"Yakın dönemde yeniden bazı haber kaynaklarımla görüştüm. Onlardan edindiğim bilgi, 14 Mayıs tarihinin öne çıktığı bu olmazsa 7 Mayıs tarihinin olabileceğini söylediler.

Daha sonra bir başka siyasi partinin önemli bir ismine daha sordum. Ondan da 14 Mayıs tarihini duydum. Yani Ankara'da konuşulan, AK Parti ve MHP kulislerinde konuşulan ve öne çıkan tarih 14 Mayıs."

TERSİNE ANKETTE AKP'YE KÖTÜ HABER...

Öte yandan  Türkiye Raporu, Türkiye genelinde 26 ilde 2 bin kişi ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını yurttaşlarla paylaştı. Araştırmaya katılanlara, “Hangi partiye kesinlikle oy vermezsiniz” sorusu yöneltildi. 

Ekim ayı itibarıyla, “AKP’ye asla oy vermem” diyenlerin oranı 40.4, “MHP’ye asla oy vermem” diyenlerin oranı ise yüzde 4 oldu.

Anket ile ilgili Cumhuriyet’e konuşan Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, “Belirli aralıklarla hangi partiye kesinlikle oy vermeyeceklerini soruyoruz. Soru bu şekilde sorulduğunda Türkiye’de yaklaşık bir yıldır devam eden yüzde 40-yüzde 60 muhalefet dengesinin sağlamasını da yapıyoruz” dedi. 

"AKP'YE ASLA OY VERMEM" DİYENLERİN ORANI ARTIYOR

“AKP’ye asla oy vermem” diyenlerinin oranının Şubat 2021’de yüzde 29.3 olduğunu belirten Selçuki, “2020’den beri MHP’ye kesinlikle oy vermem diyenlerin yükseliş yaşadıktan sonra tekrar düştüğünü görüyoruz ancak AKP’de yükselişin devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2022-11-27-102638.png

"İKTİDARIN HEDEFİ GİDENLERİ GERİ GETİRMEK"

Selçuki, Türkiye Raporu anketlerinin aylık sonuçlarında da bu tablonun net şekilde ortaya konulduğunu kaydederek, “Muhalefetin seçimi kazanabilmek için yapması gereken, altılı masanın öncülüğünde yüzde 60 potansiyelini en fazlaya çıkarmaya uğraşmaktır. Öte yandan, özellikle ekonomi nedeniyle iktidara kızgın olup da muhalefete oy vermek yerine oy kullanmamayı tercih edebilecek seçmeni ajite etmemesi lazım. Burada iktidarın işi daha zor. Zira muhalefetin temel hedefi eldekini muhafaza etmekken iktidarın hedefi gidenleri geri getirmek” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.11.2022 12:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol