İstanbul'da depremi Haarp mi yaptı, işte cevabı

İstanbul Kağıthane'de gece saat 03.15'te yaşanan deprem korkuturken depremin yapay olduğu iddiası sosyal medyada gündem oldu. Depremin Amerikan Haarp gemisi tarafından gerçekleştirildiği iddiasını komik bulan Deprem Uzmanı Şerif Barış ise bakın neler söyledi?

05 Şubat 2023 Pazar 10:35
İstanbul'da depremi Haarp mi yaptı, işte cevabı

İstanbul'da meydana gelen küçük ölçekli deprem Amerikan'ın yapay silah teknolojisinin ürünü olduğu öne sürülen Haarp savaş gemisini gündem yaptı.

HAARP silahı iddiası uzun yıllardır komplo teorilerine konu oluyor. Komplo teorisyenleri ABD’nin HAARP sistemi olarak adlandırılan gizli bir silahı devreye sokmuş olabileceğini iddia ederken Deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. 

HAARP İLE DEPREM MÜMKÜN DEĞİL

Böyle birşeyin mümkün olamayacağını anlatan Barış, kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta şunları ifade etti:

" Bu kadar ses normal değil dediniz ama ben sesin  seviyesini bilmiyorum. Depremi hissetmedim ve sesini duymadım. Konsoloslukların kapatılması ile bu kadar küçük bir deprem arasında herhangi bir ilişki yoktur. Tesadüftür. Geminin limana gelmesi gecesinde olmamıştır. 60 seneden fazladır İstanbul'da yaşarım yüzlerce kez askeri gemi geldi ve limana demirledi ama deprem olmadı. Askeri gemiler deprem üretecek donanıma ve enrji kaynağına sahip değildir. Yapay olarak deprem üretmek ancak dinamit, TNT veya nükleer patlamalarla olur ama onların enerjisi yüzeye yakın olduğu için enerjinin çoğu havaya yayılır ve hasar yapmaz. Komplo teorisyenlerine inanmayın.

HAARP teknolojisi ile deprem üretmek mümkün değildir.

Depreme karşı hazırlık yaptınız, önlem aldınız mı? Deprem sırası ve sonrası doğru davranışları biliyor musunuz? Aile Afet ve Acil Durum Planınız var mı? Ev ve işyerinizde sık sık Çök-Kapan-Tutun tatbikatı yapıyor musunuz? Önemli olan bunlar."
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.02.2023 10:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol