İsrail'e ihracat yüzde 35 arttı, 'Ya Bilal ya Ömer...'

Karar Gazetesi yazarı ve Halk TV programcısı İbrahim Kahveci, AKP'ye yakın dernekler tarafından düzenlenen İsrail mitingi sonrası İsrail ile olan ihracatı konu alan bir yazı yazdı. Ticaret Bakanlığı verilerine göre Kasım ayında 319,5 milyon Dolar olan İsrail’e ihracat Aralık ayında yüzde 34,8 oranında artarak 430,6 milyon Dolara yükselmiş.

04 Ocak 2024 Perşembe 12:12
İsrail'e ihracat yüzde 35 arttı, 'Ya Bilal ya Ömer...'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 7 Kasım 2023'te yaptığı konuşmasında “7 Ekim’den bu yana İsrail ile karşılıklı ticaretimiz geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’den fazla azaldı" demişti.

Bolat, daha sonra 17 Aralık 2023'te ise “Türkiye-İsrail dış ticareti Ekim'den bu yana yüzde 48 azaldı. Ülkenin limanlarına inen mallarımız aslında Filistin’e ulaştırılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

BİLAL ERDOĞAN "SERMAYE SAHİPLERİ AYAĞINI DENK ALSIN" DEMİŞTİ

Karar Gazetesi yazarı ve Halk TV programcısı İbrahim Kahveci, İsrail ile ihracatı konu edindiği yazısında şunları söyledi:

"Yani gerçekten büyük bir başarı var ortada! Bu duruma neden başarı diyoruz? Hemen söyleyelim: Lafta adeta İsrail’e ateş püsküren bir ülke liderine karşılık ihracat bu kadar nasıl artmış olabilir? İşte başarı tam da burası...

Hatta yeni yılın ilk günü Galata Köprüsü’nde İsrail’i protesto gösterisi düzenleniyor. Sanırım ihracat rakamlarını görseler, İsrail ile ticaret başarısını kutlama gösterisi olacaktı.

Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan Türkiye sermaye sahiplerini bile tehdit ediyor: Ve diyor ki “Sermaye sahipleri ayağını denk alsın.”

Acaba diyorum, Bilal Erdoğan bu ihracat artışını önceden haber alıp mı bu tehditte bulundu. İyi ama o zaman Ticaret Bakanı Ömer Bolat neden kendi Bakanlığı’nın rakamlarının tam tersi açıklamalarda bulundu?

Ya Bilal Erdoğan ya da Ömer Bolat... İkisinden biri ama hangisi?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.01.2024 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol