İmamoğlu'nun Kibri Sözlerine Yansıdı, Ortalık Daha da Karıştı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nagehan Alçı'nın da yer aldığı fotoğrafa ilişkin eleştirilere adeta halkla zıtlaşarak karşılık verdi. İmamoğlu, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışanlar olabilir. Vız gelir tırıs gider" dedi.

07 Mayıs 2022 Cumartesi 11:30
İmamoğlu'nun Kibri Sözlerine Yansıdı, Ortalık Daha da Karıştı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfı ‘Deniz Gezmiş’i anma gecesinde konuştu. 

İmamoğlu, "68 kuşağının bütün dünyada toplumsal değişimlerin yaşanmasına neden olacak olayların başladı ve 68 kuşağı aslında bu değişim isteğiyle sokaklara çıktı. İsteklerini ortaya cesurca koydular. İşte bu kuşağın ülkemizdeki en önemli temsilcilerinin bir kısmı burada bir kısmı hayatını kaybetti ama ne yazık ki Denizler Yusuflar ve Hüseyinler olmayacak istenmeyecek ülkemiz tarihine bir kara leke olarak büyük bir haksızlıkla hayatına mal oldu" dedi.

İmamoğlu, aralarında yandaş sözde gazeteciler Nagehan Alçı, Akif Beki, Ertuğrul Özkök gibi isimlerle beraber çekildikleri fotoğrafa ilişkin de konuştu. 

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Az önce çok kıymetli arkadaşlarını dinlerken buradaki dimdik duruşlarını izlerken bir an için ben de kendimce lise yaşlarına gittim. Üniversite yaşlarına gittim. Kendimi empatiyle o genç insanların arasına katmaya gayret ettim. İçinde saf temiz duygular arkadaşlık kardeşlik, barış, özgürlük duyguları var.

Çok kıymetli büyüklerimiz buradayken gözlerine baktığımda bir an için acaba kin öfke ve nefret mi var gözlerinde diye uzaktan analiz etmeye gayret ettim. Hala umutlu bir gülümseme vardı. En yakın dostlarını arkadaşlarını yoldaşlarını kaybetmelerine rağmen... O bakımdan 50 yıl sonra onların ideallerinin hala gerçekleşmediği bir Türkiye'nin yarınlarda var olmasına katlanamayacağım gibi bütün kalbimle bütün heyecanım, bütün enerjimle mücadele edeceğim. 

"AKILLI OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Milliyetçilik naraları atan insanlar başka oyunlar peşindeyken bu vatanın satılmaması için peşkeş çekilmemesi için tam bağımsız Türkiye diyecek kadar yiğit mert 20'li yaşlardaki gençlere bunu anlatmamız lazım. 50 senedir anlatamadıysak oturup aynaya bakmamız lazım. Ama ben her yerde bu doğruları anlatmaya hazırım. bu doğruları Diyarbakır'da da aynı dille anlatacağım Edirne'de de Trabzon'da da aynı duygularla anlatacağım. Hiçbir yerde farklı dilim olmayacak hangi salonda olursa olsun dolayısıyla bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. 

Benimle aynı düşündüğünü aynı şeylere inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunların içerisinde farkında olup yapanlar da olabilir ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. 

Şunun için bunu söylüyorum. Küçük detaylar üzerinden davayı güden insan ya da yarın başka bir arkadaşımızın başına gelebilir. Bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum. Başka hiçbir davetim yok. Çünkü bizim başarmaktan başka şansımız yok. Benim can ciğer arkadaşım Silivri'de 18 yıl yatıyorken bir fotoğraf üzerinden bir takımın renkleri üzerinden kavram üretmeye çalışanların aklını şaşarak izliyorum. Vız gelir tırıs gider"

İmamoğlu'nun bu sözleri ortalığı daha da alevlendirdi. İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarında binlerce kişi takipten çıkarken bakın hangi yorumlar yapıldı?

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2022 11:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol