'İktidar ve Servet İnsanları Hırsıza Dönüştürür'

AKİT Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'tan sert sözler: Servet ve iktidar o insanları kan dökücü hırsız bir karaktere dönüştürür

25 Mart 2022 Cuma 14:30
'İktidar ve Servet İnsanları Hırsıza Dönüştürür'

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Niye debelenip durur ki insan!” başlıklı bir yazı  kaleme aldı.

Dilipak bugünkü yazısında, servet ve iktidar sahiplerine seslenerek uyarılarda bulundu.

Dilipak, “Servet ve iktidar, İlahlık ve Rab’lik beraberinde gцsteriş, kibir ve israf gibi daha birçok hastalıkla birlikte gelir” diye belirtti.

Yazının ilgili bölümleri şöyle:

İnsanın içinde Ruh Meleklerin ve nefs Şeytanın makamıdır. Biz nefsin heva ve heveslerinin peşinde koşuyoruz. Asıl sorun burada. Şeytan ve Cin’nin müfsidleri, Allah’ın muttaki kullarına bir zarar veremez. Şeytan en çok da servet ve iktidarla gelir. Yoksulluk da beladır. Ama zenginlik yoksulluktan daha az bir bela değildir. Servet ve iktidar, İlahlık ve Rab’lik beraberinde gösteriş, kibir ve israf gibi daha birçok hastalıkla birlikte gelir. Başlangıçta insanlar, diğer insanları dönüştürmek için servet ve iktidarı isterler. Şeytan onları bu iyilik duygusu ile aldatır, hatta Allah’la aldatır. Sonra o servet ve iktidara sahip olunca, o servet ve iktidar o insanları büyük ölçüde dönüştürür. Kan dökücü, hırsız bir karaktere dönüştürür.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.03.2022 14:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol