Gönenç Gürkaynak kimdir, Gönenç Gürkaynak hayatı

Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Gönenç Gürkaynak’ın kim olduğu büyük merak konusu oluyor. Gürkaynak kaç yaşında, nereli, nerede çalışıyor?

11 Nisan 2023 Salı 16:05
Gönenç Gürkaynak kimdir, Gönenç Gürkaynak hayatı

10 Nisan tarihinde Habertürk’te yayınlanan Teke Tek Bilim programının konuğu Gönenç Gürkaynak, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Sosyal medya paylaşımları ile tanınan ve en çok vergi ödeyen avukat arasında yer almasıyla bilinen Gönenç Gürkaynak kimdir? İşte yanıtı…

Gönenç Gürkaynak kim?

Gönenç Gürkaynak 1976 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Avukatlığı 1988 yılında başladı. Yüksek lisansını Harvard Hukuk Fakültesi’nde yaptı. Araştırma görevlisi olarak çalışmalarda bulundu, üniversitelerde dersler verdi. 2004 yılında Galler ve İngiltere barolarına kabul edildi. Google ve Twitter’ın Türkiye avukatlığını yaptı. Vikipedi’nin Türkiye’deki erişim engelinin kaldırılmasına ilişkin davada Wikimedi Vakfı’nın avukatlığını yaptı. 2015’te Bilderberg Toplantılarına katıldı. 2019 yılında Malta vatandaşlığı aldığını açıkladı.

Vergi rekortmenleri listesinde

2017 yılında vergi rekortmenleri listesinde 10. oldu. 2018 ve 2019 yıllarında ise 9. olarak listede yükselişe geçti. Halen Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Avukat Serra Gürkaynak ile evlidir.

Serra Gürkaynak kimdir?

Gönenç Gürkaynak’ın kim olduğunun merak edilmesinin ardından ünlü hukukçunun eşi de araştırılmaya başlandı. Gürkaynak, kendisi gibi avukat olan Serra Gürkaynak ile evli. Serra Gürkaynak, İstanbul ve New York barolarına bağlı olarak avukatlık yapıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol