Fatih Erbakan'dan şeriat sorusuna net cevap

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde dikkat çeken sonuçlar elde eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. "Türkiye şeriatla yönetilsin istiyor musunuz?" sorusunu da yanıtlayan Erbakan 'Taliban zihniyeti' için de net konuştu.

14 Eylül 2023 Perşembe 09:35
Fatih Erbakan'dan şeriat sorusuna net cevap

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan TV100'de yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. Son günlerde kamuoyunda sıkça gündem olan 'Şeriat' tartışmalarına değinen Erbakan net ifadeler kullandı.

"ŞERİAT İSTİYOR MUSUNUZ?"

Programın moderatörü Kübra Par, Erbakan'a, "Türkiye şeriatla yönetilsin istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Erbakan bu soruya, "Ortada geçmişte de şimdi de hiç böyle bir ifademiz yokken nereden çıktığı belli olmayan bazı trol hesaplarla böyle bir yaygara çıkarıldı." ifadeleriyle karşılık verdi. Par bu cevap üzerine, "Yani ‘Şeriatı halka soralım’ gibi bir ifadeniz yok mu?" dedi. Erbakan böyle bir ifade kullanmadığını belirterek, "Yok tabii ki hiç öyle bir şey yok biz de şaşırdık hatta açıklama yaptık parti hesaplarımızdan ‘Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız dava açacağız’ diye" yanıtını verdi.


"TALİBAN İSLAM'A ZARAR VERİYOR"

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ise Erbakan'a, "Taliban zihniyetine yakın bir durum var mı?" diye sorunca Erbakan, Taliban zihniyetinin İslam'a ve kendilerine uygun bir düşünce olmadığını belirtti. Erbakan sözlerinin devamında ise, "Kız çocuklarının okumasının engellenmesi, peçe takmadı diye kadına sopayla vurmak... Bunlar İslam'da yok. İslam'a da en büyük zararı zaten bunlar veriyor." ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol