Erdoğan'ın Seçim Planını Anlattı, 'Bunu Yapan Bir Sıfır Öne Geçer'

Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçimlerin olağan tarihi Haziran 2023 ama erken seçim olup olmayacağı da hala tartışma konusu. Hürriyet Gazetesi'nin AKP yandaşı Yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim planını yazdı.

31 Ağustos 2022 Çarşamba 12:04
Erdoğan'ın Seçim Planını Anlattı, 'Bunu Yapan Bir Sıfır Öne Geçer'

Selvi yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AKP'nin seçim hazırlıklarına başladığını vurguladı.

"Bu seçimde ne iktidarın ne de muhalefetin hata yapma lüksü yok" diyen Selvi, " Bu seçim aynı zamanda seçim stratejilerinin çarpıştığı bir seçim olacak. Kim doğru strateji izlerse bir sıfır öne geçer" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN SEÇİM İÇİN NABIZ YOKLUYOR"

Selvi, AKP'nin strateji ekibi kurduğunu da açıkladı. Bu durumun henüz yanısmadığını ama sözkonusu girişimin yeni politikalar oluşturmak için olumlu bir adım olduğunu kaydeden Selvi, " Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem Bahçeli’nin, 'Erken seçim yok. Seçimler zamanında yapılacak' açıklamalarından sonra erken seçim iddiasında bulunmak doğru değil. Ama Erdoğan’ın seçim gündemiyle MYK’yı toplamasının da bir anlamı olması lazım. İki ihtimal var." deyip şunları aktardı:

"1- Erdoğan nabız yokluyor.

2- Seçim hazırlıklarına önceden başladı. 

"ERDOĞAN ÖZELLİKLE ONUN ÜZERİNDE DURUYOR"

Kulislerden erken seçim izlenimi almıyorum. Ha muhalefeti dağınık görüp baskın basanındır der, seçime giderse orasını bilemem. Ama yeni çıkan seçim yasasını uygulamak istiyorlar. En fazla 14 Mayıs’ta erkene çekilmiş bir seçim olabilir deniliyor. Bu seçim aynı zamanda seçim stratejilerinin çarpıştığı bir seçim olacak. Ne iktidarın ne muhalefetin hata yapma lüksü yoktur. Kim doğru strateji izlerse bir sıfır öne geçer. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda da en çok seçim stratejisinin üzerinde duruluyor.

Seçimde nasıl bir dil kullanılacak, o tartışılıyor. Doğru bir tartışma. Can alıcı bir nokta. Ama doğru bir strateji, doğru bir dille seçim kampanyasının yürütülmesi gerekiyor. Yani stratejiyi ve dili tartış ama yanlış bir tercih yap. O olmaz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.08.2022 12:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol