Erdoğan'ın ikinci tur için masasındaki anket belli oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

20 Mayıs 2023 Cumartesi 07:39
Erdoğan'ın ikinci tur için masasındaki anket belli oldu

AKP'li Ali İhsan Yavuz, Habertürk'te katıldığı programda seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Anketlerin çoğunluğunda Kılıçdaroğlu'nun önde gösterilmesine dikkat çeken Yavuz, ilk tur sonunda çıkan sonucun Millet İttifakı'nın oylarına zarar vereceği değerlendirmesini yaptı.

"BİRAZ DAHA FAZLA TER AKITIYORUZ"

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz seferden sorumluyuz, netice almak Allah'a aittir. Size düşen üzerinize yüklenen vazifelerini bihakkın yerine getirmektir. Onun için biraz daha fazla ter akıtıyoruz bugünlerde.

"ÇOK DAHA RAHATIZ"

Muhalefete bakınca çok daha rahatız. 4,5 puan fark var ortada. Aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü var. Seçimden önceye döndüğümüzde en az 20 tane anket gösterebilirim. Bunların her biri Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde gösteriyordu. Hatta öyle anketler var ki, 15-20 puan önde gösteriyordu. Bu kadar yoğun bir şekilde 'Kemal Kılıçdaroğlu önde, kazanacak' dendikten sonra bu fotoğraf aslında Millet İttifakı'nı oyundan düşürmüş olması lazım.

"ANKETLER 2. TURDA CUMHURBAŞKANIMIZIN YÜZDE 53-54'LE ÇIKACAĞINI GÖSTERİYOR"

Çok net söyleyeyim benim elimde 3 anket çalışması vardı ve 4-5 puan önde gösteriyordu. İkinci tur olması halinde de net bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 53-54'ü bulan oy oranıyla sandıktan çıkacağını gösteriyordu. Biz seçimi aldıktan sonra 'oy oranımız ne olursa olsun' deme şansına sahip değiliz. 'Bütün imkanlarımızı seferber ettik mi, alabileceğimizi maksimum aldık mı' diye sormalıyız."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.05.2023 07:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol