'Erdoğan'ı Artık Onlar Bile Kurtaramaz Çünkü...'

Ekonomideki kötü gidişat ve enflasyondaki inanılmaz rakam AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan güveni fazlasıyla sarsarken Ekonomist Atilla Yeşilada, " Bundan sonra artık Dolar/TL'nin değer kazanması da Erdoğan'a oy kazandırmaz" dedi.

14 Ağustos 2022 Pazar 13:29
'Erdoğan'ı Artık Onlar Bile Kurtaramaz Çünkü...'

Youtube'da Dr. Artunç Kocabalkan'ın programına katılan ve hem iç hem dış siyasetteki gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarını değerlendiren Yeşilada, "Artık Rus-Arap parası bile Erdoğan'ı kurtarmaz" ifadelerini kullandı.

İşte Atilla Yeşilada'nın flaş açıklamaları:

“Rusya’dan bize daha fazla para gelebilir. Rusya’nın bizden ‘yaptırımların etrafından dolaşmaya yardım etme’ beklentisi var ama Suudi Arabistan’ın Türkiye ile ilgili bir beklentisi yok. Diyelim ki; Rusya’dan 50 milyar dolar geldi. Bu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seçim kazandırır mı? Kazandırmaz. Tek oy bile getirmez. Yüzde 80 enflasyon üretiyoruz; para geldi, harcamaları iki misline çıkardın, ne olur enflasyon? Yüzde 160’a çıkar. Türkiye’de harcamalar cari açığa sıçradığı için Putin’in verdiği paranın büyük bölümü cari açığı finanse etmeye gider. 

"ARTIK ONLAR DA ERDOĞAN'A OY KAZANDIRMAZ"

Ayrıca gelecek paranın büyük bölümü iktidara yakın isimlere gider.
Bundan sonra dolar TL’nin değer kazanması da Erdoğan’a oy kazandırmaz. Türkiye’de halkın derdi işsizlik, yoksulluk. Bunları TL değer kazansa da çözemiyorsun. TL’nin değer kazanması da bundan sonra harcamalar tarafından enflasyonu körükleyecek bir etki yapacaktır."

ÖZDEMİR: TÜRKİYE'NİN A PLANI BİLE YOK Kİ...

Yeşilada bunları söylerken bir başka Ekonomist Remzi Özdemir de, akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti.
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın açıklamalarının yersiz olduğunu belirten Özdemir, “‘Türkiye’nin B planı nedir?’ demesi son derece yanlış çünkü A planı yok ki B planı olsun. Türkiye’nin A planı olsa enflasyon 79,60 olmazdı. Türkiye’nin enflasyonla mücadele gibi bir derdi yok. 54 ülke faiz arttırdı. İktisat enflasyon artıyorsa faiz silahını çekmek zorundasın diyor. A planı nerede, B planı konuşuyoruz. Bankalardaki kredi kısıtlamaları haricinde bir şey yapılmadı. İktidar saldım çayıra, mevlam kayıra diyor. Türkiye’nin enflasyon sorunu aşırı derece dışarı bağımlı olmak. Petrol 100 doların altına düştü ama mazotun litresi hala 21 lira. Nebati petrol fiyatlarının biraz daha düşeceğini, Amerika’daki durgunluğun bize yarayacağını düşünüyor. Dünya’da akaryakıt 50 dolar da olsa Türkiye’de düşmez. Biz petrolün 3-4 dolara düştüğünü gördük, benzini mazotu indirimli alamadık. Türkiye’de uygulanan vergi ve ÖTV sistemi akaryakıtın petroldeki düşüş kadar yansımasını engelliyor. Ticari hayattan vergi toplayamayan siyasi irade dolaylı vergi ile halktan alıyor. Petrol 85 dolara kadar gelmesi bekleniyor ama uzun süreceği düşünülmüyor. Yeniden 110 dolara çıkabilir. Petrol Amerika baskısıyla kontrol altına alındı” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.08.2022 13:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol