Erdoğan'dan Osmaniye'de hakaretler, 'Ahlaksız, adi, namussuz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Osmaniye'de yaptığı açıklamada muhalefeti hedef alarak, "Çıkmış bir tanesi Kızılay nerede diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Böyle vicdansızlık olur mu? Kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur değildir" diye konuştu.

21 Şubat 2023 Salı 16:03
Erdoğan'dan Osmaniye'de hakaretler, 'Ahlaksız, adi, namussuz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkilediği Osmaniye'ye ziyaret gerçekleştiriyor.

Deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Erdoğan, son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Çıkmış bir tanesi Kızılay nerede diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Günde yaklaşık 2.5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu?" diyerek muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur değildir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, kentsel dönüşümü savunan Erdoğan, "Adana'da bir tanesi çıkmış kentsel dönüşüme biz karşıyız diyor. Kim bu? CHP'den bir belediye başkanı. Kentsel dönüşüm denilen olay olmazsa olmazdır, işte onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşlarımıza bize yeni bedeller ödetmeyin. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım" ifadelerine yer verdi.

"ENKAZ KALDIRMADA SONA GELDİKÇE KAYIPLARIMIZ ARTIYOR"

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Kahramanmaraş'ta yakalandık. Maalesef bu depremde de kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. Depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor. Enkaz kaldırmada sona geldikçe kayıplarımız da artıyor. Deprem bölgesinde can kaybı sayısı 41 bini geçerken, 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı.

Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Her ne kadar ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'devlet yok' diyorsa da ilk günden beri jandarma, polis yerini almıştır. Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi Kızılay nerede diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Günde yaklaşık 2.5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur değildir.

1 milyon 123 bin bina incelendi. 139 bin binadaki 458 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Köylerimizi de bir yıl içerisinde ayağa kaldırmayı planlıyoruz.

"GEREKİRSE YASAL ALT YAPIYI OLUŞTURACAĞIZ"

Adana'da bir tanesi çıkmış kentsel dönüşüme biz karşıyız diyor. Kim bu? CHP'den bir belediye başkanı. Kentsel dönüşüm denilen olay olmazsa olmazdır, işte onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşlarımıza bize yeni bedeller ödetmeyin. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım. Bunu gerçekleştirmemiz lazım ki yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyuyalım. Kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gördük. Deprem bölgelerinde TOKİ'nin inşa ettiği bir bina bile yıkılmamıştır. Her iki konuda daha kararlı davranacağız. Gerekirse tüm yasal altyapıyı oluşturacak ve ona göre adımlarımızı atacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza konutlarını bir yıl içerisinde teslim edeceğiz.

Vatandaşlarımızdan bizlere bir yıl müsaade etmelerini istirham ediyorum. Devletimiz yıkılananın yerine daha güzelini yapmaya muktedirdir. Devlet ile millet arasında fitne sokmaya çalışalarına prim vermeyin. Açıkça Türkiye düşmanlığı yapanlara kulak asmayın. Toprak altında yatan canlarımıza hürmeti olmayan fırsatçıların sizi karamsarlığa sürüklemsine müsaade etmeyin. Nasıl daha önce yangında, selde hiçbir insanımızı nasıl aç açıkta bırakmadıysak devletimiz depremzedelerin yanındadır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.02.2023 16:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol