Erdoğan'dan Kurmaylarına 'Altılı Masa' Talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP, seçimlere aylar kala yeni bir söylem geliştirecek. AKP bu kez 'altılı masayı' FETÖ söylemi ile vuracak.

14 Eylül 2022 Çarşamba 09:45
Erdoğan'dan Kurmaylarına 'Altılı Masa' Talimatı

AKP, muhalefeti 'FETÖ' üzerinden vurma hazırlığı yapıyor. HDP’yi '6’lı masanın 7. ayağı olarak tanımlayan' Cumhur İttifakı, seçimlere dokuz ay kala bu kez de sahada '8. ayak FETÖ söylemini' kullanacak.

   
Erdoğan 'tüm tuşlara basmaya' hazırlanıyor: Altılı masaya yeni 'ayaklar' ekleyecekler
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir araya geldi. Toplantının ana gündemini seçim süreci oluştururken iktidar partisinin 2023 seçimlerinde yürüteceği propaganda da belli oldu.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre  toplantıda, CHP ve altılı masa gündeme geldi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" sözleri üzerine Erdoğan’ın kurmaylarına, "Altılı masanın yedinci ayağı HDP, sekizinci ayağı ise FETÖ. Saha çalışmalarında bunu halka anlatın. Muhalefet artık açık açık HDP’yle işbirliği yapıyor. Bu da söylemleriyle ortaya çıkıyor" dediği kaydedildi. 

Öte yandan ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" şeklindeki sözleri nedeniyle yaşanan gerilim sonrası ilk kez görüşecek.

Bu süreçte ne yüz yüze ne de telefonla temas kuran iki lider, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 'Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli' buluşmasında iki lider bir araya gelecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından davet edilen liderler buluşmaya katılacaklarını bildirdiler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.09.2022 10:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol