'Erdoğan Türkiye'yi Felakete Sürükleyecek Çünkü...'

Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleşmesi muhtemel seçime dair değerlendirmeler devam ediyor. İngiliz The Economist'in analiz haberinde 14 Mayıs'ta yapılması öngörülen seçimlerle ilgili Erdoğan'ın Türkiye'yi felakete sürükleyebileceğine dair ifadelere yer verildi.

20 Ocak 2023 Cuma 14:55
'Erdoğan Türkiye'yi Felakete Sürükleyecek Çünkü...'

The Economist tarafından yayınlanan analiz haberde, 2023 seçimleri öncesi Erdoğan’ın hem cumhurbaşkanlığı yetkisini hem de parlamentoyu kullanarak Türkiye’yi bir felakete sürükleyebileceği öne sürüldü. 

"KUSURLU DEMOKRASİYİ TAM GELİŞMİŞ BİR DİKTATÖRLÜĞE SÜRÜKLEYEBİLİR"

Haberde "Dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta 14 Mayıs’ta yapılacağını söylediği Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Ülke felaketin eşiğinde. Seçimler yaklaşırken Erdoğan’ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe sürükleyebilir” ifadesi kullanıldı.

15 TEMMUZ'A DEĞİNDİLER

Erdoğan’ın Mart 2003’te iktidara geldiğinde birçok vaatte bulunduğunun belirtildiği haberde, “Erdoğan iktidarda kaldıkça daha otokratik hale geldi. 11 yıl başbakanlık yaptıktan sonra cumhurbaşkanı seçildi ve daha önce zayıf olan görevini baskın hale getirdi. 2016’daki darbe girişiminin ardından on binlerce kişi işten atıldı ya da hapse mahkum oldu” ifadesi kullanıldı.

"RAKİPLERİNİ BASTIRMAK İÇİN YARGI SİSTEMİNE HİLE KARIŞTIRDI"

Erdoğan’ın kurumları bir işbirliği haline soktuğu ve bu durumun da kontrol ve dengeleri bozduğunun öne sürüldüğü haberde, basın kuruluşlarının çoğunun bir devlet propogandası aracı haline geldiği aktarıldı. Haberde “Rakiplerini ve muhalefeti bastırmak için mahkemeler kurularak yargı sistemine hile karıştırıldı” denildi.

ekran-goruntusu-2023-01-19-222034.png

"TAMAMEN ÇILGINCA PARA POLİTİKASI"

The Economist, Erdoğan’ın giderek tuhaflaşan tutumlarının hızla devlet politikası haline geldiğini belirterek, bağımsız olan merkez bankasına “tamamen çılgınca” bir para politikası dayattığını yazdı. Türkiye’de yaşam standartlarının düştüğünü belirten dergi, muhalefetin en iyi adayının arkasında birleşmesi ve seçimin demokrasilere uygun olarak gerçekleşmesi halinde Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını dört ay içinde kaybedebileceğini yazdı.

"HAYATA KÜSKÜN VE YALNIZ BİR CUMHURBAŞKANI"

Haberde, “Hayata küskün ve yalnız bir cumhurbaşkanının büyük sorunlara yol açabileceğini herkes biliyor. Yunanistan ve Kıbrıs ile ilgili daha şiddetli bölgesel anlaşmazlıklar için kışkırtma yapılabilir. Suriye’de daha fazla karışıklık ve çekişme yaratılabilir” denildi. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik belirsizliğe rağmen doğrudan yabancı yatırımcıyı çekmenin bir yolunu bulabileceği ancak Erdoğan’ın diktatörler kulübüne girerse siyasi, ekonomik ve sosyal olarak olumlu bir durum sağlamayabileceği ifade edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.01.2023 18:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol