'Erdoğan-Selman Kucaklaşmasının Perde Arkasında 20 Milyar Dolar Var'

Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerine yönelik bomba bir iddia Middle East Eye sitesinden geldi. Site, 20 milyar dolarlık para girişi için teknik görüşmelerin teyit edildiğini duyurdu.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 16:29
'Erdoğan-Selman Kucaklaşmasının Perde Arkasında 20 Milyar Dolar Var'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon sonuç' anlayışlı ekonomik politikası yüksek cari açık, düşük rezerv ve fahiş döviz kurları olarak geri dönerken yurtdışından para arayışı da hız kesmeden devam ediyor.

Önceki hafta Rusya'dan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı için 15 milyar dolara yakın para girişi olacağı iddiasından sonra şimdi de Suudi Arabistan iddiası ortaya atıldı.

Middle East Eye sitesi, Erdoğan-Selman görüşmesinin ardından Türkiye'nin Suudi Arabistan ile 20 milyar dolarlık para girişi için anlaşma görüşmeleri yaptığını, 20 milyar dolarlık para girişi için Suudi Arabistan ile teknik düzeyde görüşmelerin devam ettiğini öne sürdü.

DİĞER ARAPLARDAN DA DOLAR TALEBİ...

Bu bilgilerin Hazine yetkilisi tarafından teyit edildiğini, aynı kişinin Rusya'dan şu ana kadar 7 milyar dolarlık bir para akışının da sağlandığı bilgisinin alındığını belirten site, yine hükümetin gözbebeği konumundaki Katar ve FETÖ darbesini finanse etmekle suçlanıp bir süre önce yeniden barışılan Birleşik Arap Emirlikleri'nden de benzer miktarlarda para girişinin elde edilmeye çalışıldığı kaydedildi.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.08.2022 16:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol