'Erdoğan Riskli İkili Oyun Oynuyor'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya ile daha da yakınlaşma girişimi uluslararası medyanın da gündeminde. İngiliz Financial Times Gazetesi, Erdoğan'ın riskli bir oyun içinde olduğunu belirterek, " Erdoğan'ın Rusya ile yakınlaşmasına ABD'den her an bir misilleme gelebilir" dedi.

11 Ağustos 2022 Perşembe 11:34
'Erdoğan Riskli İkili Oyun Oynuyor'

Son olarak Putin ile görüşmesinde 20 milyar dolarlık bir kaynak aktarımı için anlaştığı iddia edilen Recep Tayyip Erdoğan'ın adımları uluslararası çevrelerde de dikkat çekiyor.

" Erdoğan'ın riskli ikili oyunu" başlıklı makalede Türkiye-Rusya yakınlaşmasına yönelik çarpıcı bir analiz yayımlayan İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, 'misilleme' vurgusu yaptı.

EKONOMİYİ İYİ YÖNETEMİYOR

Rusya'nın Ukrayna işgalinin Erdoğan için arabulucu olma fırsatı yarattığını, önceki hafta süren dört saatlik görüşmede Erdoğan'ın Rusya ile bağlarının derinleşmesinden batılı ülkelerin endişe ettiğini belirten gazete, " Türkiye ile Rusya birçok konuda anlaşmazlık yaşıyor. Soçi’de henüz iki ismin ne konuda anlaşma yaptığı bilinmiyor. Erdoğan’ın Rusya’dan finansal getiriyi çekmek için iyi sebebi var. Kendisi ekonomiyi iyi yönetemediği için oluşan ekonomik kriz ortamında yeniden seçilmeye çalışacak” yorumu yapıldı.

ERDOĞAN İÇ SİYASETTE KULLANMASIN DİYE...

Bu yakınlaşmanın daha da kuvvetlenmesinin batılı ülkelerin tepkisini çekebileceğine de işaret eden FT, “ Bir yetkili, batılı ülkelerin Türkiye’den şirketleri ve bankaları çekmek için baskı kurabileceğini öne sürdü. Fakat Türkiye jeopolitik olarak ve batılı şirketler için çok önemli. Avrupa, Türkiye’nin 3.7 milyon Suriyeli ve mülteciyi kıtaya gönderme ihtimalini de düşünüyor. Buna karşılık ABD de Türkiye’ye karşı daha sert kararlar alıyor. Rusya’dan hava savunma sistemi alınca ABD sert kararlar aldı ve ikincil bir ABD yaptırımları riski de doğuyor. Fakat Erdoğan’ın bunu iç siyasetinde kullanmaması için dikkatlice yapılması gerekiyor. Jeostratejik pokerinde Erdoğan, elini abartılı oynamamak için temkinli olmalı” ifadesi kullanıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.08.2022 11:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol