Erdoğan, Mehmet Şimşek'i dolandırıcılıkla suçlamış

Erdoğan’ın ekonominin dümenini yeniden Mehmet Şimşek’e teslim etmesinin ardından geçmişte kullandığı sözler yeniden gündem oldu.

06 Haziran 2023 Salı 09:15
Erdoğan, Mehmet Şimşek'i dolandırıcılıkla suçlamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019’da bir mitingde kurucuları aralarında eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimini Halkbank’ı dolandırmaya çalışmakla suçladı.

Erdoğan, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’in de Davutoğlu ile birlikte hareket ettiğini söylemişti.

“BAŞKA KİM VAR? MEHMET ŞİMŞEK VAR”

Erdoğan konuşmasında, “Öksüz, yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor. Peki bu nasıl doğruluk? Peki yanında kim var? Yine bir başka isim o da Sayın Babacan var. Onun da imzası var bu işin altında. Başka kim var? Mehmet Şimşek var” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR HALK BANKASI’NI DA DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Devamında ise Şimşek’in de içerisinde olduğu isimleri dolandırıcılıkla suçlayarak, “Bitmedi ve bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bankası’ndan bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında maalesef bunlar Halk Bankasına ödemelerini yapmıyorlar. Tabii Halk Bankasına ödemelerini yapmayınca, banka da bu defa kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halk Bankasına olan borçları aklımda kaldığı kadarıyla 417 milyon noktasında" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.06.2023 09:24
Anahtar Kelimeler:
Mehmet ŞimşekHalkbank
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol