'Erdoğan Malvarlığı ile İlgili Korkuyor O Yüzden de...'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı devlet adamlarıyla görüşmelerinde Dışişleri personeli yerine özel tercüman kullanması tartışmaları sürerken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, " Her devletin elinde Erdoğan ile ilgili özel bir dosya var ve korkuyor" dedi.

17 Temmuz 2022 Pazar 16:42
'Erdoğan Malvarlığı ile İlgili Korkuyor O Yüzden de...'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın özel tercüman kullanma nedeninin arkasında hem kendisi hem de ailesiyle ilgili korkuları olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın son olarak ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeden özel tercüman kullanmasını eleştiren ve bir dönem Malezya Büyükelçiliği görevi yapan Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Abushanab için 'hanım kızımız' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, bu ifadesi dolayısıyla kendisini eleştirenlere " Söylediklerime cevapları yok onlar da buradan saldırıyor" karşılığını verdi.

Halk TV Yazarı Fikret Bila'ya açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın özel tercüman kullanarak, kendisini devlet sandığını, dış ilişkilerde yerleşik kurallar olduğunu, devlet başkanlarının ikili görüşmelerini dışişleri personeli ile yapması gerektiğini, özel tercüman kullanamayacağını vurguladı.

ERDOĞAN, MALVARLIĞI İLE İLGİLİ KORKUYOR...

İkili görüşmelerde özel tercüman kullanılmasının devletten birşeyler saklandığı anlamına geldiğini, Erdoğan ile Joe Biden arasında ne konuşulduğunu sadece özel tercümanın bildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, " Ayrıca bu görüşmeler devletin kayıtlarına giriyor mu, sözkonusu konuşmaların ne kadarı kayıt altına alınıyor, ne kadarı alınmıyor kimse bilmiyor. Böyle devlet yönetimi olmaz. Erdoğan özellikle 2018'den sonra dış politikayı tamamen şahsi hale getirdi. Ahbap çavuş ilişkileri ile yürüyor. Çünkü hemen her devletin elinde bir Erdoğan dosyası var. Trump 'senin malvarlığını araştırırım' demişti buna. Dolayısıyla hem kendisinin hem ailesinin malvarlığı ile ilgili korkuyor, özel tercümanla da ülke adına ödün vermeye uygun ortamlar yaratılıyor. Kendisiyle, aile üyeleriyle ilgili neler söylüyor, yalvarıp yakarmalar nereden kaynaklanıyor bilmiyoruz" dedi.

Kanalı Aç, Montröyü Del, İncelemeden Kurtul... RESMİ TIKLA OKU

"HANIM KIZIMIZ' BİR ANADOLU DEYİMİ

Merve Kavakçı'nın kızı özel tercüman Fatma Abushanab'a 'hanım kızımız' demesinin eleştirilmesini anlayamadığını da ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hanım kızımız Anadolu'da herkesin kullandığı nezaket dolu bir ifade. O kadar kibirliler li hanım kız hitabının bile ne anlama geldiğini unutmuşlar. Söylediklerine cevap veremeyince buradan saldırıyorlar" dedi.

'Abdullah Gül Yurtdışına Para Kaçırdı'... RESMİ TIKLA OKU!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.07.2022 15:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol