Erdoğan'ın Şanlıurfa Mitingine Gidene 250 TL'lik Alışveriş Kartı

Özellikle son bir yılda yapılan tüm anketlerde parti olarak CHP'nin gerisine düştüğü, ittifak olaraksa Millet İttifakı'ndan fark yediği öne sürülen AKP'nin bu gidişatının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerine de yansıdığı konuşuluyordu. Son olarak Erdoğan'ın 15 Eylül'de Şanlıurfa'da yapacağı miting için market kartı iddiası ortaya atıldı.

11 Eylül 2022 Pazar 14:01
Erdoğan'ın Şanlıurfa Mitingine Gidene 250 TL'lik Alışveriş Kartı

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Twtitter hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın Şanlıurfa mitingine vatandaş çekmek için 250 TL’lik market çeki dağıtıldığını ileri sürdü.

Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Skandal! Recep Tayyip Erdoğan Bey 15 Eylül de Şanlıurfa’ya gelecek. Kalabalık olmak adam toplamak lazım. Kimse kendiliğinden gelmiyor. O zaman 250 TL’lik market kartı dağıtarak gelmelerini sağlıyorlar… Ne duruma düştü devri iktidar”

KART KUYRUĞUNU ÇEKİNCE DAĞITMIŞLAR KALABALIĞI

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre, Yanmaz, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımızın yaptığı araştırmaya göre ilçe binasına sadece kadınları çağırmışlar. Burada ismi yazılan kadınlara ‘Miting alanında şu hanımı görüp, 250 TL’lik çekini alacaksın’ diyorlar. Her mahalle için değişik görevliler belirlenmiş. İsimleri yazılı kadınlar kendilerine adı verilen görevliyi miting alanında bulup çekini alacakmış. Arkadaşlarımız, Eyyübiye İlçe Başkanlığı önündeki kuyruğu çekince kalabalığı hemen dağıtmışlar.”

Erdoğan’ın mitinginde yalancı kalabalık telaşı! AKP 250 liralık market kartı dağıttı

MİLLET İTTİFAKI FARK ATTI

Öte yandan BUPAR Araştırma Şirketi 2019 yerel seçimlerinde AKP’nin kaybettiği ve CHP’nin kazandığı İstanbul, Ankara ile İzmit belediyelerinde bir anket gerçekleştirdi.

Katılımcılara yöneltilen “Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi ittifak kazanır?” sorusuna gelen yanıtlar ise oldukça çarpıcı.

BUPAR Araştırma Şirketi son anket verilerini yayımladı. Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, veriler Cumhur İttifakı’nın oylarının eridiğini gösterdi.

“Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi ittifak kazanır” sorusuna katılımcıların yüzde 66.7 “Millet İttifakı”, yüzde 27.6’sı ise “Cumhur İttifakı” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 5.7’si “Fikrim yok” dedi.

Ankette “Bugün milletvekilliği seçimi yapılacak olsa TBMM’de çoğunluğu hangi ittifak kazanır?” sorusu da soruldu. Gelen yanıtlar ise şu şekilde:

Yüzde 76.7 Millet İttifakı
Yüzde 20.2 Cumhur İttifakı
Yüzde 3.1 Fikrim yok
KILIÇDAROĞLU ÖNDE
“Bugün cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve sadece Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu aday olsa hangisine oy verirsiniz?” sorusuna da dikkat çeken yanıtlar geldi. Buna göre, yüzde 50.5 Kemal Kılıçdaroğlu derken, yüzde 35.8 Recep Tayyip Erdoğan dedi. Katılımcıların yüzde 13.7’si de kararsız olduğunu belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.09.2022 14:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol