Erdoğan'ın Eski Sağkolu AKP'nin Sedat Peker Planını Anlattı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski sağkolu ve doktoru Turhan Çömez, AKP'nin öncelikli hedefinin Sedat Peker'i Türkiye'ye getirerek, açıklamalar yapmasının önüne geçmek olduğunu öne sürdü. Çömez, "AKP'nin kafasında erken seçim var. Sedat Peker'i getirirlerse bu kendi hanelerine çok büyük artı yazar" dedi.

23 Eylül 2022 Cuma 13:30
Erdoğan'ın Eski Sağkolu AKP'nin Sedat Peker Planını Anlattı

AKP hükümetinin Sedat Peker’i Türkiye’ye getirerek seçim için bir başarı hikayesi yazmak istediğini belirten eski AKP Milletvekili Dr. Turhan Çömez, siyasete de geri döneceğini açıkladı.

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, "Interpol tarafından sadece 'savunması alınmak üzere' çıkarılan kırmızı bültenin, 'tüm dünyada aranıyor' biçiminde kapsamının genişletildiğini açıklamıştı.

Peker’in rüşvet ve yolsuzluk iddialarının AKP tabanında ciddi rahatsızlık yarattığı ve seçim öncesi Peker ve çevresine yönelik baskının artırılacağı belirtiliyordu.

"AKP SEDAT PEKER'İ GETİRMEK İSTİYOR"

Gazeteci Tuba Emlek’in YouTube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan AKP eski Milletvekili Turhan Çömez, Sedat Peker’in durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çömez, “Hükümet, Peker’in Türkiye’ye getirilmesini çok fazla istiyor. Bunu yapabilirse eğer, kendi hanesine çok büyük artı yazar. Birincisi Peker’in yapacağı birçok açıklamanın üzeri örtülür. İkincisi AKP çevreleri Erdoğan’ı her fırsatta ‘Dünya Lideri’ olarak tanıttığı için bakın ‘Erdoğan masaya yumruğunu vurdu ve istediğini yaptırdı’ diyebilir. Bunu da bir oya tahvil edebilir, bu da Erdoğan’ın lehine olacaktır” dedi.

"AKP ASLINDA ERKEN SEÇİM İSTİYOR..."

Erken seçim iddialarına cevap veren Çömez, “Hükümet, muhalefeti en zayıf hissettiği an erken seçime gidebilir. Bu küçük bir ihtimal olsa da hükümetin kafasında hala var. Eğer muhalefeti zayıf, parçalı bulursa ve kendisini en güçlü hissederse o dönemde bir erken seçime gidebilir. O yüzden bütün tuşlara birden basıyor, bütün kontrolü elinde tutmak istiyor ve kendi iktidarına hasar oluşturabilecek her argümanı ortadan kaldırmak istiyor. Sedat Peker de bunlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

EMRE OLUR'A SORULAN SORULAR

Öte yandan Gazeteci Saygı Öztürk de, 'İlginçtir Emre Olur'un açıklamasında bulunmamasına rağmen iki tanınmış gazeteciyle Sedat Peker'in irtibatı olup olmadığı sorusu da yöneltiliyor' diye yazdı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Sedat Peker’in basın danışmanı olduğu belirtilen Emre Olur’un sorgusundaki Doğu Perinçek ve 10 gazeteci detayını aktardı.

“Emre Olur'a yalnız Sedat Peker'in çevresinde olduğu düşünülen isimler değil, gazeteciler de soruluyor. Ama Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le ilgili de sorular yöneltildiğini öğrendim” diyen Öztürk, “Doğu Perinçek isimli şahsı tanıyor musunuz? Tanıyorsanız nerede, ne zaman, nasıl, kimin aracılığıyla tanıştınız? Aranızda ticari ilişki, alacak-verecek, husumet var mı?” sorularının yöneltildiğini aktardı. 

Öztürk’ün aktardığına göre, Emre Olur'un cevabı ise şöyle oldu:

Doğu Perinçek isimli şahsı şahsen tanımam, sosyal medyadan tanırım. Birebir görüşmüşlüğüm yoktur. Ne telefonla ne de yüz yüze görüşmedim. Husumetim, ticari alışverişim yoktur. Twitter de kurulan sesli sohbet odasına dinleyici olarak katıldım. Doğu Perinçek sohbet esnasında ‘Sedat Peker'e ve Sedat Peker'i sevenler FETÖ'cü' deyince, ben de Doğu Perinçek'e sert bir dille, Sedat Peker'in ve sevenlerinin FETÖ'cü olmadığını, ‘Bu iddianı kanıtlayamazsan namertsiniz' dedim. Yaşadığım bu idi.

'KİMLER SİZİNLE İRTİBATA GEÇTİ?'

Olur’un kendisine yöneltilen, “Sedat Peker suç örgütü ile ilgili dijital platformda ve sosyal medyada yaptığınız ve tarafınıza okunan paylaşımlardan ötürü kimler sizinle irtibata geçti?” sorusuna yanıtı da şöyle oldu:

“– İsmail Saymaz: Beni telefonla arayarak Sedat Peker ve video konusunda bilgi almak istedi. Bende bir defa aramışımdır.

– Ali Tarakçı: Beni bir defa arayarak Sedat Peker ile alakalı bir haber olup olmadığını sormuştu. Yüz yüze görüşmedim.

– Seher Yaşayacak: İnternet gazetecisi olarak biliyorum. 3 4 defa twitterdan Sedat Peker konusunda haber olup olmadığını, video çekip çekmediği sordu. Bende yakın tarihte açıklama olacağını söyledim.

– Gökhan Özbek: Bir defa bana ‘Sedat Peker tweet atacak mı?' diye sormuştu. Ancak cevap  vermedim

– Ahmet Şık: Beni bir defa aramıştı. Sedat Peker ile görüşmek istediğini söyledi. Böyle bir imkanımın olmadığını söyledim. Bu şahıs muhtemelen gazeteci Erk Acerer üzerinden bağlantı kurdu.

– Barış Pehlivan: Sedat Peker'in bir ara gözaltına alındığı haberleri üzerine beni telefonla arayarak olayın doğruluğunu teyit etmek istedi. Ben de böyle bir durum olmadığını söyledim. ‘Sedat Peker'le ilişkin için hangi sıfat kullanmalıyım' demesi üzerine ‘Basın Danışmanı' olarak yazabileceğini söyledim. Bu sebeple görüştüm. Yüz yüze görüşmedim.

– Özlem Gürses: Birkaç defa görüştüm. Sedat Peker'le görüşemediğini biliyorum.

– Arif Kocabıyık: Beni Sedat Peker'in haberi ve tweetleri ile alakalı aradı.”

Emre Olur'a irtibat kurduğu kişiler arasından herhangi belge, video, resim ses kaydı veya dijital veri alış-verişi yapıp yapmadığı, yardım alıp almadığının sorulduğunu, Olur’un kimseden video, resim, belge ve yardım almadığını kaydettiğini aktaran Öztürk, “İlginçtir Emre Olur'un açıklamasında bulunmamasına rağmen iki tanınmış gazeteciyle Sedat Peker'in irtibatı olup olmadığı sorusu da yöneltiliyor. Olur böyle bir konudan haberinin olmadığını belirtiyor” diye yazdı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.09.2022 13:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol