'Erdoğan Hesabını, Kitabını Yaptı, İlk Turda...'

Mehmet Tezkan, Halk TV'deki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kaybedeceğinin farkında olduğunu yazdı.

21 Mart 2022 Pazartesi 14:07
'Erdoğan Hesabını, Kitabını Yaptı, İlk Turda...'

Mehmet Tezkan, "Erdoğan ikinci tura oynuyor" başlıklı bugünkü yazısı  nda AKP Genel Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kaybedeceğinin farkında olduğunu ve bu nedenle AKP ile MHP'nin ikinci tura hazırlandığı görüşünü savundu.

"Erdoğan hesabını kitabını yapmış, birinci turda yeniden Cumhurbaşkanı olamayacağını görmüş." diyerek AKP ve MHP'nin yeni stratejisini açıklayan Mehmet Tezkan, şunları söyledi 

"Öncelikli hedefi Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura taşımak. Millet İttifakı adayının ilk turda seçilmesini yani yüzde 50+1’i bulmasını engellemek."

ÖNCELİKLİ HEDEF İKİNCİ TUR

İşte, Mehmet Tezkan'ın yazısının dikkat çeken o kısmı:

"Erdoğan hesabını kitabını yapmış, birinci turda yeniden Cumhurbaşkanı olamayacağını görmüş. Öncelikli hedefi Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura taşımak. Millet İttifakı adayının ilk turda seçilmesini yani yüzde 50+1’i bulmasını engellemek.

Hissediyorum zihninden geçen şu:

Meclis çoğunluğunu alarak ikinci tura eli güçlü girmek. Seçim yasasındaki değişikliğin başka izahı var mı? Dikkatinizi çekerim. Seçimden sonra yapılan koalisyonlar kötüdür, ama seçimden önce yapılan ittifaklar iyidir diye pazarladığı sistemden şimdi kendi vazgeçiyor.

Ne adına?

Daha adil düzen adına!

Daha demokratik seçim adına!

Daha demokratik yapının inşası adına!

Erdoğan milletvekili seçimine yükleniyor. Meclis’te AKP/MHP koalisyonunun (öyle ya artık ittifak yok!) çoğunluğu sağlayacağı yapıyla cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçimine girmek istiyor.

Parti teşkilatlarıyla eski/yeni milletvekilleriyle sürekli toplantı yapmasının nedeni bu…

Meclis çoğunluğunu almak. 301 vekili bulmak.

Kendi de farkında; bir daha Cumhurbaşkanı seçilme şansı yok.

TBMM’de çoğunluğu alırlarsa ancak! O da bir ihtimal.

Yapmak istedikleri yasa değişikliğiyle artık şu netleşti. Erdoğan ilk turda seçimi kazanamayacağını AKP/MHP koalisyonun da Meclis çoğunluğunu alamayacağını görüyor.

Oyununu buna göre kurguluyor.

Seçim yasası değişikliğinin sebebi bu… Kaybetmeyi görmenin telaşı…"

ANKET SONUÇLARI DA AKP'Yİ YANILTIYOR...

Tezkan bunları yazarken  MAK Danışmanlık ise anketlerde açıklanan sonuçların AKP'yi yanılttığını ifade ediyor.

MAK Danışmanlık Koordinatörü Mehmet Ali Kulat, Politik Yol Yazarı Murat Aksoy'a seçim yasası ile ilgili dikkat çeken bir demeç verdi  .

Kulat, AKP'nin tüm hesapları 2018 yılına göre yaptığını lakin son seçimlerden 4 yıl geçtiğini belirtti. Özellikle anketlerde AKP'nin oyunun gösterildiği kadar olmadığını ifade etti.

Kulat, ''AKP'ye oy vereceğim'' diyen lakin aslında 2-2.5 civarında bir HDP seçmeninin olduğunu belirtti. İşte ilgili kısım: 

"Bugün yüzde 30’larda bir AK Parti’den bahsediyoruz. Bu yüzde 30 içinde önemli bir seçmen grubu fark ettik.

Nasıl bir grup?

Bu yüzde 30’luk grubun içinde bir grup ki bu yüzde 2-2,5’luk bir grup. Araştırmalarda AK Parti’ye oy vereceğim diyor ama “sağlama anlamında çapraz sorulara baktığımız bu grubun AK Partili değil HDP’li olduğunu görüyoruz.” Mesela “anadille eğitim konusundaki sorularda bunu net biçimde görüyoruz.

Bundan hareketle şunu söyleyebiliriz, bugün büyük şehirlerde AK Parti’nin yüzde 2-2,5’luk oyu HDP’li oy. Yani bu seçmen kitlesi kendini normal zamanlarda AK parti içinde kamufle ediyor. Yani AK Parti’nin bugün oyu yüzde 30 ise gerçekte yüzde 28, yüzde 28 ise gerçekte yüzde 26.''
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.03.2022 14:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol