Erdoğan'dan, kendi maaşına bir kalemde rekor zam

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Emeklilerin maaşını sadece yüzde 25 oranında artıran Tayyip Erdoğan, getirdiği ek bütçeyle kendi maaşına yüzde 39 oranında zam yapıyor. 86 milyon geçim sıkıntısı çekerken, Erdoğan kendi imzasıyla maaşını 40 bin TL artırarak 140 bin TL'ye yükseltiyor” dedi.

11 Temmuz 2023 Salı 12:08
Erdoğan'dan, kendi maaşına bir kalemde rekor zam

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, resmi Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın maaşındaki artışla ilgili açıklama yaptı. Özel’in paylaşımı şöyle:

“Emeklilerin maaşını sadece yüzde 25 oranında artıran Tayyip Erdoğan, getirdiği ek bütçey"le kendi maaşına yüzde 39 oranında zam yapıyor! 86 milyon geçim sıkıntısı çekerken, Erdoğan kendi imzasıyla maaşını 40 bin TL artırarak 140 bin TL'ye yükseltiyor!”


CHP Sözcüsü Faik Öztrak da, “Sarayın menüsünde vatandaş için bol bol zam var. Yapılan zamlara da ‘acı reçete’ diyorlar ama aslında ‘acı’ var ama ortada hala bir ‘reçete’ yok. Hükümet kurulalı bir aydan fazla zaman geçti. Hala ekonomide ne yapılacağını gösteren bir plan, bir program, bir yol haritası getiremediler. 21 yıllık hükümetin, aylar önce yaşadığımız depremle üzerine şal çekmeye çalıştığı ‘Büyük bir iflasın ilanı’ var” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Milli Dayanışma Paketi” paylaşımını eleştiren Öztrak, “Erdoğan ve şürekası saraylarda gününü gün ederken, lüks araç konvoylarının ucu bucağı görünmezken, kimse itibardan tasarruf etmeyi aklından bile geçirmezken, dayanak hep vatandaşın cebi, hep milletin tenceresi oluyor. Siz, hal böyleyken hangi millilikten, hangi dayanışmadan söz ediyorsunuz” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Öztrak, şunları söyledi:
Her şeye gelen zam yağmurları, geçtiğimiz beş yılı milletimize mumla aratacak. Beş yıl önce, Merkez Bankası’nın döviz kasasında 31 milyar dolar net döviz rezervi vardı. Şimdi kasa 63 milyar dolar eksi bakiye veriyor. Ülkede sahte istikrar havası basabilmek için Merkez Bankası’nın arka kapısından buharlaştırılan, yüz milyarlarca dolarların ağır faturası bugün milletimize çıkıyor. Ülkede bir ekonomik soykırım yaşanıyor. Beş yıl önce, işsiz sayısı 5 milyon 272 bindi.

“İŞSİZLER ORDUSUNA GÜRCİSTAN’IN TÜM NÜFUSU KADAR İNSAN EKLENMİŞ”

TÜİK bugün açıkladı. Mayıs ayı itibarıyla işsiz sayımız 8 milyon 567 bin kişi. Bizdeki işsiz sayısı, dünya üzerindeki 95 ülkenin nüfusundan fazla. Beş yılda işsiz sayısı 3 milyon 295 bin kişi artmış. İşsizler ordusuna neredeyse Gürcistan’ın tüm nüfusu kadar insan eklenmiş. Aynı dönemde, bu ucube düzenin başı yoksulluğu da azdırdı. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hanelerin sayısı 3 milyon 495 binden 4 milyon 419 bine çıktı. Türkiye’yi uçuracağı söylenen bu rejim Türkiye’yi krizden krize sürükledi durdu. Bu rejimin başı, bugün hala meydanlarda, ‘Türkiye’yi ilk 10 ekonomi arasına sokmaktan’ bahsedebiliyor. Geçmiş olsun… Siz bundan 12 yıl önce ülkemizi bu yıl ilk 10 ekonomi arasına sokma sözü vermiştiniz. Bu sözü tutamadınız. Bırakın ülkemizi dünyada ilk 10 ekonomi arasına sokmayı, dünya sefalet liginde ilk 10 arasına soktunuz. Hala nasıl milletimizin yüzüne utanmadan, sıkılmadan bakabiliyorsunuz?

ERDOĞAN VE ŞÜREKASI KEYİF ÇATARKEN İŞSİZ KALMIŞ, HAYAT PAHALILIĞI ALTINDA EZİLMİŞ, BORCA BATMIŞ BİR MİLLET”

Erdoğan tipi başkanlık sistemi, medeni bir ülkenin vatandaşına en iyisini sunmasını gerektiği her hizmette, maalesef ülkemizi küme düşürttü. Son 5 yılda Türkiye, Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 15, Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 20, Dünya Mutluluk Endeksi’nde 43 sıra birden düştü. Erdoğan’ın üstüne göre biçilmiş, tüm yetkiyi bir yerde toplayan, ucube rejim elbisesini giymenin milletimize çıkardığı fatura işte bu: Erdoğan ve şürekası keyif çatarken işsiz kalmış, hayat pahalılığı altında ezilmiş, borca batmış bir millet. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, medeniyet liginde küme düşmüş bir ülke ve tüm bunların üstünü örtmek için bol bol vatan, millet, Sakarya edebiyatı.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.07.2023 12:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol