Erdoğan-Bahçeli Görüşmesi Belli Oldu, 4 MHP'li Bakan Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin görüşmesi sonrasında ortaya bomba bir iddia atıldı. Gazeteci Ali Tarakçı'nın iddiasına göre, MHP 4 bakanlıkla kabineye girecek.

07 Ocak 2022 Cuma 14:08
Erdoğan-Bahçeli Görüşmesi Belli Oldu, 4 MHP'li Bakan Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli 5 Ocak'ta bir araya gelmişti. Bu kritik görüşmede ne konuşulduğu oldukça merak ediliyordu.

Bahçeli'nin konağında gerçekleşen ikili temasın ardından kulislerde görüşmeye dair söylentiler dolaşmaya devam ederken Gazeteci Ali Tarakçı'dan çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.  

Tarakçı'nın kulislerden elde ettiği iddialara göre; MHP 4 bakanla kabineye giriyor.

Kabineye girecek isimlerin belli olduğunu ancak kaynağının deşifre olmaması için isimleri açıklamayan Tarakçı, "Kamuoyuna açıklananın aksine, aslında ziyaret esnasında, MHP'nin hükümete girmesi konusunda ikna edilmek üzere gidildi" dedi.

Tarakçı MHP'nin kabineye; Cumhurbaşkanı Yardımcısı,  Kültür ve Turizm Bakanı, Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı üzerinden gireceğini öne sürdü.

İddialarını da iki kaynağın daha doğruladığını söyleyen Tarakçı, bugün ya da yarın bir basın toplantısıyla bu gelişmenin kamuoyuyla paylaşılabileceğini öne sürdü.

BAHÇELİ'NİN KONUTUNDA BAŞKA BİRİYLE Mİ GÖRÜŞTÜ?

Korkusuz Gazetesim Yazarı Ahmet Takan ise görüşmeye dair bir başka detaya dikkat çekti.

Takan, Erdoğan'ın birileriyle gizli görüşme gerçekleştirmek için Bahçeli'nin konağını tercih etmiş olabileceğini öne sürerek, şunları yazdı:

"Acaba, Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin konağına özel biri ile gizli bir  görüşme yapmak için  mi gidiyor? Devlet Bahçeli, saraya yanında biri ile gitse hatta ayrı ayrı kapılardan bile girseler, çok değil 3 gün sonra, Erdoğan’a götürülen özel konuğun kimliği ve görüşmenin içeriği ortalığa sızar…  (Saray kliklerinin yapısını çok iyi bildiğim için iddialıyım) Eğer, kafamdaki şüphe gerçek ise sızmanın olmaması için en emin yer Bahçeli’nin konağıdır. Bahçeli’nin yaşadığı ev ile ilgili mahremiyet kıstaslarını bilenler, ne demek istediğimi iyi anlar. Eğer, ev ziyaretlerinde böyle özel görüşmeler gerçekleşiyorsa bunu, Erdoğan, Bahçeli ve o kişinin dışında kimse bilemez. Ancak biri açıklarsa o zaman sır olmaktan çıkar. Böyle bir duruma ise asla ihtimal vermiyorum."

"AKP'DE SİSTEMATİK DÜŞÜŞ VAR.."

Öte yandan Son yapılan 103 anketin sonuçlarını inceleyen ünlü anketçi Kemal Özkiraz, "AKP'de sistematik bir düşüş var" dedi.

Canlı yayına katılan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, anketin sonuçlarını ilk kez açıkladı. Ankete ilişkin, bilgiler veren Özkiraz 21 ayrı firmanın 103 ayrı anketine yer verildiğini söyledi.

Özkiraz,”Araştırma firmalarında anketler yayınlandığı zaman manipülasyon var denebiliyor. Grafiklerin içinde AK Parti’ye de muhalefete de yakın firmalar var. Partilerin oy trendlerini ilk kez sunacağız.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ - MHP OYLARINDA ERİME

Avrasya Araştırma’nın Aralık ayında yüz yüze mülakat yöntemiyle yapılan ankette AK Parti’nin oy ortalaması alınırken o ay içerisinde AK Parti’yi en yüksek ve en düşük gösteren firmayı çıkarıldı. Anket sonuçlarına göre, AK Parti’nin oylarının kararsızlar dağıtıldıktan sonra ocak ayında 37 iken aralık ayında yüzde 31’e düştüğü görüldü. Özkiraz, “Sistematik bir düşüş var” dedi.

MHP ocak ayında 9,2 iken aralık ayında 7,3’e kadar inmiş. Sistematik bir düşüş var.

CHP VE İYİ PARTİ’DE  YÜKSELİŞ

Özkiraz muhalefet partilerinin oy oranlarına ilişkin ise şu değerlendirmeleri yaptı:


“CHP ise ocak ayında 24,1 iken aralık ayında 26,7’ye yükselmiş. İYİ Parti oy oranı ise ocakta 13,5 iken eylül ayında 14,8’e kadar yükselmiş görünüyor. Lütfü Türkkan olayı ve esnaf ziyareti sırasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e söylenen ‘Kürdistan’ sözlerinden sonra İYİ Parti’de bir düşüş görülüyor. ”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.01.2022 14:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol