'Erdoğan'a Oy Verecek 750 Bin Göçmen Seçmen Varedildi'

Altılı masa olarak nitelenen CHP'nin başını çektiği partiler ittifaka yeni katılımlar sağlamanın uğraşındayken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AKP'nin hayati gördüğü seçimde 745 bin göçmen seçmene oy kullandırma hazırlığını yürüttüğünü vurguladı.

30 Ekim 2022 Pazar 11:29
'Erdoğan'a Oy Verecek 750 Bin Göçmen Seçmen Varedildi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenen ve bu konuyu meclise taşıyacaklarını belirten Ümit Özdağ, " Vatandaşlık alanlar 10 sene boyunca oy kullanmamalı diye bir yasa teklifi sunacağız. Buna muhalefetin destek vermesi gerekir yoksa sonrasında dert yanma hakları olmaz" dedi.

İşte Özdağ'ın göçmenlerim oy kullanması konusunda öne çıkan sözleri:

"Sadece kimin aday olacağı değil, bir o kadar önemli husus da kimin seçmen olacağıdır? Bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seçmen olacak diye düşünebilirsiniz. Ama bir de bilmediğimiz vatandaşlar var. Sayıları her geçen gün artıyor. 5 Haziran 2022 tarihli seçmen listeleri üzerinden yapılan araştırmada 180 bini İstanbul'da olmak üzere 745 bin Suriye, Afganistan, Irak, İran, Libya, Mısır gibi ülkelerden yeni vatandaş ve seçmen olduğunu görüyoruz. Seçimler öncesindeki son listelerin de henüz yayınlanmadığını biliyoruz. Muhtar seçebilmek için dahi taşındığınız mahallede belirli bir süre oturmuş olmanız gerekiyor ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını ve parlamentosunu seçebilmek için bir gün bile oturmanıza, Türkçe bilmenize gerek yok. Yeter ki Erdoğan'ı ve AK Parti'yi seçin. 

Türk milletini uyarmak istiyoruz. Bu konu karşısında susan, saray rejimine tavır olmayan muhalefet partilerinin de büyük yanlış içerisinde olduğunu görüyoruz. Türk halkının seçme ve seçilme özgürlüğünü kirli referandum gecesi savunmadıkları gibi seçimin kirletilmesini de suskunlukları ile mümkün hale getiriyorlar. Kabul edilebilir değil. Saray ne kadar suçluysa sarayın politikalarını meşrulaştıran muhalefeti de suçlu görüyoruz. Meclis gündemine getireceğiz. Vatandaşlık alanlar 10 sene boyunca oy kullanamasınlar. Yasada değişiklik yapalım. Erdoğan 300-500 bin oy farkla seçilirse ne Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne Meral Akşener'in ne de diğer partilerin dert yanma hakkı olmaz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.10.2022 11:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol