'Erdoğan 2 Trilyon Lira Bastırdı, Seçim Öncesi Dağıtacak'

Türkiye en geç Mayıs ayında kaderini belirleyecek olan seçime hazırlanırken Gazeteci Can Ataklı'nın iddiası gündem oldu. AKP'nin hemen her ankette kaybettiği görülen seçimi lehine çevirmek adına Merkez Bankası'na 2 trilyon lira para bastırdığını belirten Ataklı, " Seçim öncesinde bunu dağıtacaklar" dedi.

12 Ocak 2023 Perşembe 00:32
'Erdoğan 2 Trilyon Lira Bastırdı, Seçim Öncesi Dağıtacak'

2 trilyon lira para basıldığına yönelik iddiasını 'çok önemli' dediği bir işadamına dayandıran Ataklı, kişisel Youtube kanalında bakın neler anlattı:

" Çok önemli bir işadamından aldım haberi. Tam 2 trilyon lira basıldı ve dağıtılacak bu para. Tabi bu özellikle kapı kapı dolaşarak dağıtılmayacak ama işte asgari ücrete bir zam daha yapacağız denecek, memur ve emekliye az vermiştik biraz daha vereceğiz denecek, EYT'lilere tazminat vs. denecek ve sonuçta 2 trilyon lira dağıtılacak. Çünkü AKP'nin oy oranı kendi anketlerinde bile en fazla yüzde 30 civarında. Bu yüzde 30 aslında doğru çünkü yüzde 20'lik kesim zaten bunlardan ve tuzu kuru kesim. Onların bir derdi yok. Ama yüzde 10 yoksullaştırılmış, düşünmekten uzak bir kesim de hala AKP diyor. Ama sonuçta kaybediyor her şekilde. Bu para onları bu oy oranını yüzde 40'lara 45'lere çekme fırsatını sunacak diye düşünüyorlar.

MAAŞLAR ARTSA DA PUL OLACAK PUL...

Tabii bu paraları dağıttığın zaman millet evet pahalılık falan var ama adam ne yapsın olabildiği kadar yetişmeye çalışıyor diyecek. Özellikle buna oynuyorlar. Maalesef yoksullaştırılmış, cahilleştirilmiş millet
belki o parayı bugün için iyi düşünecek ama üç gün sonra eriyip gideceğini yine sorgulamıyor olacak. Tayyip Erdoğan bir videosu dolaşıyor sosyal medya platformlarında. 2 bin 300 liralık asgari ücret ile bugün aldığın yumurtayı, sütü, peyniri alamıyor olursan bana oy verme diyordu. Bugün aynısını yaşıyor millet. 8 bin 500 lira ile bunların hiçbirini alamıyor çünkü zam gelmeyen gün yok. 8 bin 500 lira çok gibi görünüyor bazılarına ama pul oldu pul. Yarın bu parayla ekmek bile alamıyor olacaksın. 2 trilyon lira büyük rakam dağıt dağıt bitmez. Ama milletin artık uyanması lazım bugün yaşananlar bile iyi günler.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ VUR EMRİ GİBİ...

Ataklı, Sinan Ateş cinayetine dair Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmayı da değerlendirdi.

Bahçeli'ninsözlerinin pes dedirten cinsten olduğunu belirten Ataklı, " Adeta bizden olmayanlara vur emri veren bir konuşma. Bu tehditlerin, gerginliğin anlaşılır bir tarafı yok ancak herhalde yüzde 7'lik yeni barajı bile aşamıyor olmanın rahatsızlığı" ifadelerini kullandı.

YERLİ SANAYİ İDDİASI PALAVRA...

Can Ataklı AKP'nin son dönemde özellikle savunma sanayinde yerlilik oranının yükseldiğine yönelik propagandasının da seçim odaklı olduğuna vurgu yaparak, " Yapsalar gerçekten sevineceğiz ancak yok uçakyaptık, yok füze yaptık falan diyorlar ya bunların hepsi palavra. Bu defa da milleti bunlarla kandırmaya çalışıyorlar. Bunların hiçbirinin aslı astarı yok" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.01.2023 15:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol