'Ekrem İmamoğlu Artık Bitmiştir, Bizden Oy Yok'

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun otobüsünde yer alması üzerine yapılan ve yorum ve eleştirilere bugünkü köşesinden yanıt verdi.

05 Mayıs 2022 Perşembe 13:22
'Ekrem İmamoğlu Artık Bitmiştir, Bizden Oy Yok'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Karadeniz turuna Habertürk yazarı Nagehan Alçı‘nın da katılması tartışma konusu haline geldi.

Alçı, İmamoğlu'nun Karadeniz turuna dair gözlemlerini kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında   "Bir gazeteci olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın seyahatine davet edildiğimde elbette kabul ederim. Bu gazeteciliğin bir gereğidir. Bu davete icabet ettiğim için bana ya da bu daveti yaptığı için Sayın Ekrem İmamoğlu’na hakaret edenler Ortadoğulu kabileci kafa yapısına sahip olduklarını kanıtladılar" diye yazdı.

"ELEŞTİRDİĞİNİZ İKTİDARDAN NE FARKINIZ KALDI?"

Alçı, eleştirilere yanıtında şöyle devam etti:

"Sabahtan akşama uygar ve Batılı olduğunu söyleyenlerin nasıl Ortadoğulu feodal kabileci kodları içselleştirdiğini gördük bu olayda. Sadece CHP’nin angaje muhabirleri İmamoğlu tarafından davet edilsin istiyorlar. E o zaman eleştirdiğiniz iktidardan ne farkınız kaldı? Hadi kamyon arkalarında yazan maganda erkek laflarını ekrandan söylemeyi marifet sayan spiker gibileri anlıyorum da Gönenç Gürkaynak gibi kıymetli bulduğum bir hukukçunun bile sosyal medya gazıyla nasıl Şarklı popülist haline geldiğini görünce üzüldüm. Sakin kafayla, gaza gelip attığı tweetlere yeniden bakarsa bence Gürkaynak da üzülecek ve kendine kızacak. En azından büyük haksızlığa uğradığını çok iyi bildiği ve medyada açık ara en çok benim yazdığım Osman Kavala’dan utanacaktır bu tweetleri attığı için."

"İMAMOĞLUCU MU OLDUK?"

Alçı, otobüsteki diğer gazetecilerden bazılarının çalıştığı medya kuruluşlarının iktidara yakınlığına da işaret ettiği yazısının ilgili bölümünü şöyle tamamladı: 

"Ekrem İmamoğlu’nun bu gezisinde iktidarı destekleyen gazete Hürriyet’ten Fatma Aksu, yine hükümet taraftarı gazete Milliyet’ten Selay Saykal, 20 senedir hep AK Parti’yi desteklemiş Türkiye gazetesi-TGRT’den de Ziya Osman Açıkel vardı. Akif Beki de çok uzun seneler Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanıydı. Bu gazetecileri de çağırmayıp dışlasa mıydı Ekrem İmamoğlu? Bu gazeteci meslektaşlarımız da bu geziye katılınca Ekrem İmamoğlucu mu oldular? Ben öyle mi oldum? Ekrem Bey ile Habertürk TV’de yaptığımız sert tartışmayı Youtube’da 3.6 milyon kişi seyretti. Oradaki görüşlerim de değişmedi. Ama ben gazeteciyim.

İMAMOĞLU ARTIK BİTMİŞTİR...

Alçı bunları yazarken yurttaşların hem İmamoğlu hem de kendisine tepkileri aynı ölçüde devam ediyor. Sıkı bir AKP yandaşı olan Alçı'dan çok İmamoğlu'na yönelik tepkiler de ' Hayal kırıklığı, asla oy vermem, Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıksın özellikle oyumu Erdoğan'a veririm" ifadeleri dikkat çekti.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.05.2022 13:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol