Düğünlerde Altın Yerine Fıstık Takma Dönemi

Altın fiyatlarının dudak uçuklatan fiyatından kaçan yurttaş düğünlerde çareyi fıstık takmakla buldu.

22 Eylül 2021 Çarşamba 07:31

Altın fiyatlarının dudak uçuklatan fiyatından kaçan yurttaş düğünlerde çareyi fıstık takmakla buldu.

Altın fiyatlarının yükselmesinin ardından yurttaş derdine çare ararken düğünlerde altın yerine fıstık takmaya karar vermişken Siirt’te kuraklık sebebiyle fıstık fiyatları rekora koştu. Fıstığın kilosu Siirt'te 90 liradan satılırkjen, diğer illerde ise bu rakam 120 lirayı aşıyor.

Milli Gazete'nin haberine göre; Fıstık fiyatlarında yaşanan yükselişe dikkat çeken Siirt’li kuyumcu Cahit Özçelebi, "Büyük bir ihtimalle artık düğünlerde ise insanlar gramın gramı yerine bir kilo fıstık takmayı düşünecekler. " ifadelerini kullandı.

''GRAM ALTIN YERİNE FISTIK TAKACAKLAR''

Özçelebi, “Kuraklıktan ötürü fıstık hasadı bu sene oldukça azdı. Geçen sene yaş fıstığın kilosu 25 lira iken bu sene yaş fıstığın kilosu 50 liradan açıldı. Kuru fıstık 90 liraya kadar ulaştı. Bu sene ürün az olmasından ötürü fıstığın daha da yükseleceği tahmin ediliyor. Büyük bir ihtimalle artık düğünlerde ise insanlar gramın gramı yerine bir kilo fıstık takmayı düşünecekler. Her ikisi de yarışıyor. Fiyatların sene sonunda daha da yükseleceği tahmin ediliyor’’ değerlendirmesinde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.09.2021 07:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol